More

  Добре дошли на едно незабравимо пътешествие в света на аромата и вкуса!

  Добре дошли на едно незабравимо пътешествие в света на аромата и вкуса! С този поздрав през летния сезон 2023 винарната посрещна няколко хиляди души, от които голяма част с предварителна резервация – чрез тур оператор, платформата на Tripadvisor/Viator, Gifto и др. Летният сезон на Черно море е перфектното време да разкриете всичко, което предлага DiVes Winery, а именно три невероятни тура, които превърнаха почивката на много български и чуждестранни туристи в истинско удоволствие:

  1. Исторически тур

  Винарната е разположена на исторически хълм Симеонова могила, свързан с една от най-епичните битки в нашата история: Битката при река Ахелой от 20 август 917 г. Цар Симеон Велики е ръководил битката именно от мястото, на което се намира винарната, затова местността носи името „Симеонова могила“. Водени от опитен гид, посетителите се запознават с историята на битката и паметника „Окото на победителя“.

  2. Арома дегустация на лавандула

  Винарната Ви предлага уникален шанс да се потопите в света на 5 сорта българска висококачествена лавандула и чрез специална техника да се насладите на чистите и нежни аромати, които всеки отделен сорт носи. Тази атракция несъмнено развълнува сетивата на нашите гости през месеците юни, юли и началото на август и обогати познанията им за растението и неговия произход. Невероятните снимки на лавандуловите тераси на фона на морето допълват преживяването.

  3. Винен тур – винена дегустация

  От близо 10 години винарната развива своя Винен и исторически тур и се утвърди като предпочитана дестинация за винени посещение в региона на Несебър и Слънчев бряг. Този успех се дължи на изключителните вина медалисти, които се отличават с богат вкус и качество, и на гостоприемството на екипа на DiVes Winery, който представя основните практики в производство на вина. По време на тура посетители се учат как да оценяват виното в съчетание с подбрани храни, следвайки Food&Wine Pairing концепцията.

  Винарната се гордее не само със завоюваните над 85 международни медала и отличия от най-престижните винени конкурси като Decanter World Wine Awards, Mundis Vini, Concours Mondial de Bruxelles, Винария и др., но и многобройните отзиви на нашите туристи, които са най-добрата оценка за нашата услуга.

  Летният сезон завърши с най-важното събитие за една винарна, а именно гроздобера – от огромно значение за нас, защото е кръстопътят, на който започва цялата производствена верига на вината. Винарната с гордост обявява, че разполага със собствени лозя, където грижливо се отглеждат 5 различни винени сорта грозде: мускат, совиньон блан, памид, мерло и каберне совиньон. Винарната разполага с модерна техника и технологии, които спомагат работата на опитния екип от технолози и техник-винари. Екипът проявява 100% ангажираност като се грижи за всеки детайл, за да създаде изключителни вина с много любов.

  За периода май – септември всеки ден дегустациите се предлагат на 4 езика: български, английски, немски и руски. През периода октомври – април винарната ще предлага дегустации и турове в рамките на работното време на екипа – от понеделник до петък до 16 ч на български и английски език. Дегустациите се извършват с предварителна резервация.

  Очакваме Ви с нетърпение, готови да споделим нашия невероятен опит. Резервирайте Вашето винено приключение директно на посочените координати:

  Василена Рангелова, тел. 0883338938, email: marketing@divesestate-bg.com

  Димитър Рангелов, тел. 0889945708, email: manager@divesestate-bg.com

  Уеб сайт: https://divesestate-bg.com/bg/

  Facebook: https://www.facebook.com/DiVes.winery

  Instagram: @Diveswinery

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. Заглавието на публикацията „Добре дошли на едно незабравимо пътешествие в света на аромата и вкуса!“ ме вълнува и ме кара да се интересувам. Самото заглавие е заредено с обещание за удоволствие и нови открития в света на ароматите и вкусовете. Вината и лавандулата звучат като интересни съчетания, а запознаването с историята на винарната и образователния тур са допълнителни примамки за посетителите. Заглавието наистина ме накара да си представя какви преживявания и открития могат да очакват хората, които посетят тази винарна.

  2. събитието само потвърждава подбраните от тях стандарти за качество и уникално преживяване. Заповядайте да се насладите на изкусителните аромати и вкусове на техните вина, които ще ви отведат на едно незабравимо пътешествие в света на виното. Разнообразието от вина и професионализма на екипа ни гарантират, че ще откриете нещо специално и ще се върнете отново. Доверете се на DiVes Winery за уникално изживяване и насладете се на лятото по най-стилен начин!“

  3. Ong> – ценни стъпки назад във времето, символни вина, известни с богатия си аромат и вкус. Независимо от начина, по който сте резервирали, хилядите посетители се наслаждават на незабравими моменти в DiVes Winery. Със сигурност ще трябва да го опитам!“

  4. Винарната приветства много гости през лятото, които са се резервирали предварително чрез различни туристически компании и платформи. Лятото на Черно море е идеалното време за да се насладите на аромата и вкуса на вината.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here