More

  Св. св. Константин и Елена е домакин на двудневен черноморски туристически форум

  Св. св. Константин и Елена. Черноморският туристически форум ще се проведе днес и утре в AQUAHOUSE SPA&HOTEL в КК „Св. св. Константин и Елена”, организиран от Варненската туристическа камара. Мотото на XVI издание е „КК „Св. Св. Константин и Елена“  – модели за развитие на туризъм в четири сезона ” (ВИЖ ПРОГРАМАТА ТУК).

  В форума ще се включат представители на туристическия бизнес, неправителствени организации, общини, държавни институции и образователни институции. Събитието е посветено на 115-тата годишнина от създаването на първия български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“ и има за цел да представи теоретични идеи и прагматични предложения за развитието на конкурентоспособен и ефективен туризъм в дестинацията.

  Програмата на форума включва панели по актуални теми:

  • Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – първият морски курорт в България: история на създаването и развитието от началото на организирания туризъм в България; разцветът на курорта през последното десетилетие; постижения, проблеми, бъдещи  предизвикателства; новият облик на курорта, създаден от новата архитектурна среда и разнообразната функционалност на новоизградената материална база.

  • Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – модел за развитие на медикъл, СПА и уелнес туризъм: лечебните качества на минералната вода и нивото на нейното ефективно използване; маркетиране на спа и уелнес продукта на курорта – състояние, проблеми, идеи за развитие на успешното маркетингово позициониране на основните пазари; решаване на проблема с кадрите.

  • Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – модел за развитие на MICE туризъм: материална база, кадри; транспортна достъпност за участниците от основните пазари; маркетинг за успешна реализация на продукта.

  •  Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – възможности за развитие на курорта като кулинарна дестинация: постижения в гурме кулинарията, нови форми на кулинарно предлагане в курорта като начин за привличане на туристи; кадрите – основен фактор за качеството на кулинарното предлагане.

  През втория ден на форума студенти с отлични разработки ще представят младежки идеи за креативен туризъм. Ще се проведе и среща на бизнеса с ученици и студенти по туризъм за представяне и обсъждане на възможности за кариерно развитие в туризма.

  16-ят Черноморския туристически форум – Варна 2023 се реализира благодарение на: Министерството на туризма на Република България, Община Варна, екипа на „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД, екипа на кк „Слънчев ден“ и не на последно място – туристическата общественост на България, изпълваща със съдържание събитието.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. Очаквам с нетърпение Черноморския туристически форум в КК „Св. св. Константин и Елена“! Програмата изглежда много интересна и обещава да предложи иновативни идеи за развитието на туризма в региона. Надявам се, че събитието ще допринесе за по-конкурентоспособния и успешен туризъм в бъдеще.

  2. Изключително интересно е да се научим повече за св. св. Константин и Елена. Историята им е вълнуваща и важна част от нашето културно наследство. Радвам се, че имаме възможността да се запознаем с тях в тази публикация.

  3. Константин и Елена са двама свети, които се прекланяме и се възхищаваме на тяхната светост. Те са велики воини на Христа и пример за нас как да живеем вярно и християнски. Нека се помолим към тях и да ги следваме в пътя към Бога. Св. св. Константин и Елена – молете се за нас!

  4. Прекрасна светска църква-паметник, която носи името на Св. Константин и Елена. Впечатлява със своята архитектура и историческа стойност. Обикновено се посещава от много туристи и хора, които търсят малко спокойствие и се вдъхновяват от светлата история на този свещен ден.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here