More

  В Бургас отбелязоха двоен юбилей с научна конференция „Туризъм. Образование. Бизнес“

  Бургас. Международна научна конференция „Туризъм. Образование. Бизнес“, организирана от Колежа по туризъм, се проведе в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас. Научният форум бе един от акцентите в празничната програма, с която в продължение на седмица висшето учебно заведение отбелязва своята 60-годишнина. В същото време научният форум е и в чест на друг юбилей – 55-тата годишнина от създаването на Колежа по туризъм в Бургас.

  Снимки Колеж по туризъм Бургас

  Официални гости на научната конференция бяха проф. д-р Христо Бозов, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, председателят на бургаския Общинския съвет, проф. Севдалина Турманова, зам. кметът по култура Диана Саватева, Соня Енилова, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД, Диляна Цонева, председател на Бургаската регионална туристическа камара, заместник ректори на ВУЗ-а, множество представители на туристическата индустрия у нас, заемащи високи позиции в туристически холдинги и заведения, както и бивши възпитаници на Колежа по туризъм, просперирали в бранша. Участници в конференцията бяха учени от висши учебни заведения в страната, в които е развито професионалното направление „Туризъм“.

  С приветствия към участниците се обърнаха ректорът на Университета, проф. Бозов, зам. кметът, Д. Саватева, директорът на Колежа по туризъм, проф. Братой Копринаров. Прочетен бе и поздравителен адрес от председателя на Съюза на собствениците на „Слънчев бряг“ АД, Пламен Копчев.
  В представените доклади, научни съобщения, презентации и дискусии бяха показани и обсъдени най-новите предизвикателства пред туристическия бизнес, както и иновативни тенденции за тяхното решаване.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  11 Comments

  1. „10 полезни съвета за подобряване на продуктивността в работата от вкъщи“ – Изключително полезна публикация! Всякакви съвети, които могат да помогнат за повишаване на продуктивността в работата от вкъщи, са приветствани. Особено в текущите времена, когато все повече хора работят от дома, нещо подобно може да се окаже върху необходимото ръководство, което всички търсим. Благодаря за споделянето на тези полезни съвети!

  2. годишнината от основаването на Колежа по туризъм. На конференцията бяха представени различни научни изследвания и доклади, свързани с туризма, образованието и бизнеса. Това е много важно събитие, което допринася за развитието на туризма в Бургас и подчертава значимостта на висшето учебно заведение в областта на туризма. Браво на организаторите и на успешното провеждане на конференцията!

  3. тириотично място за обмен на знания и опит между учени и специалисти от различни области, свързани с туризма, образованието и бизнеса. Участниците имаха възможност да се запознаят с последните тенденции и научни изследвания в сферата на туризма, както и да обсъдят важни въпроси и предизвикателства, пред които се изправят тези индустрии. Интересно е, че конференцията се проведе в рамките на празненствата по повод 60-годишнината на университета, което допълни още повече значимостта на събитието.

  4. Научната конференция в Бургас е отлично доказателство за значимостта на туризма в нашето образование и бизнес среда. Това събитие не само чества 60-годишния юбилей на университета, а и отбелязва успехите на Колежа по туризъм през последните 55 години. Сигурен съм, че това събитие е било полезно за развитието на туристическия сектор в Бургас и за привличането на нови научни и бизнес възможности.

  5. ставката международен и национален научен обмен, където се споделят нови знания и изследователски резултати в областта на туризма, образованието и бизнеса. Тази конференция е много важна за развиването на туризма в България и за представянето на нови научни изследвания. Организирането й от Колежа по туризъм в Бургас показва ангажираността и интереса към науката и развитието на туризма в региона. Това е впечатляващо и представлява голям принос за развитието на образованието и бизнеса в сферата на туризма. Въпреки ограниченията, предизвикани от пандемията, това събитие показва устойчивостта и ангажимента към научните изследвания и развитието на туризма в България.

  6. на конференцията бяха проф. д.н. Алеко Сирин, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, и г-жа Вероника Павлова, кмет на Бургас. Те изразиха своята подкрепа за развитието на туризма и бизнеса в региона и подчертаха важността на образованието в тези сфери. На конференцията бяха представени различни изследвания и научни доклади в областта на туризма и бизнеса, които допринасят за развитието на сектора. Това е важно събитие за образователната и научната общност в Бургас и допринася за привличането на вниманието към града кат

  7. Съдържанието на публикацията разказва за провеждането на международна научна конференция в Бургас, организирана от Колежа по туризъм. Тази конференция е част от празненствата по повод 60-годишнината на учебното заведение и също така отбелязва 55-годишнината от създаването на Колежа по туризъм в Бургас.

  8. Един коментар на български:

   Интересно е да видим, че в Бургас се провежда международна научна конференция, която се фокусира върху туризма, образованието и бизнеса. Това е отлична възможност за специалисти и студенти да се срещнат и споделят знания и опит в тези области. Би било интересно да видим какви са били основните теми на дискусиите и какви нови идеи са били обсъдени. Добре е, че Колежът по туризъм в Бургас инициира и организира такива събития, които могат да допринесат за развитието на туризма и бизнеса в региона.

  9. Празнува се 60-годишнина на Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, както и 55-годишнина от създаването на Колежа по туризъм. Организираната научна конференция е важен акцент в празничната програма на учебното заведение.

  10. т отлична възможност за споделяне на знания и опит в областта на туризма. Участниците имаха възможност да представят своите научни изследвания и да разговарят с колеги от различни университети и институции. Такива събития са от съществено значение за развитието на туризма в България и подобряването на учебната програма по туризъм в колежа. Бургас се утвърждава като център за научни конференции и споделяне на знания в туристическия сектор.

  11. на Колежа по туризъм. Конференцията събра водещи експерти от областта на туризма, които обменяха опит и знания. Това е отлична възможност за студентите и преподавателите да се запознаят с последните тенденции и научни изследвания в областта на туризма. Организацията на такива научни събития е важна за развитието на туризма в България и за привличане на международни експерти в тази област.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here