More

  България ще бъде страна почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA

  София. България ще бъде страна почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA, съобщиха от Министерството на туризма за Bgtourism.bg. През годините туристическото ведомство комуникира успешно България на гръцкия пазар с разнообразни рекламни активности – телевизионни рекламни кампании по водещи телевизии като SKAI и ANT1 TV и участие в знакови събития, сред които международните изложения – PHILOXENIA, Thessaloniki International Fair и Athens International Tourism Exhibition. В резултат на това гърците все по-често търсят родните ни планински и СПА курорти.

  Гърците масово ще прекарат у нас почивните дни за националния си празник 

  Тазгодишното участие на страната ни на предстоящото международно туристическо изложение PHILOXENIA 2023, което ще се проведе в периода 10 – 12 ноември 2023, в гр. Солун, Гърция, ще бъде значително надградено, тъй като България ще бъде страна почетен гост на събитието. Престижната покана е отправена официално от организаторите на изложението – г-н Анастасиос Цикас – председател на борда на директорите и от г-н Кирякос Позрикидис – изпълнителен директор на Thessaloniki International Fair S.A към Министъра на туризма на Република България – г-жа Зарица Динкова, която ще отправи поздравителен адрес по време на официалната откриваща церемония на PHILOXENIA 2023.

  Тази година България беше Почетна страна на 87-мото издание на Международния панаир в Солун.

  Предложението от страна на г-н Цикас и г-н Позрикидис цели да подкрепи двустранните взаимоотношения в сектор туризъм и да засили туристопотока между двете страни. То идва в продължение на успешното участие на България като страна – почетен гост на солунския панаир – TIF 2023 г., което Министерството на туризма организира с фото корнер, както и в резултат на доброто съвместно сътрудничество – награда за най-представителен щанд на миналогодишното изложение и заявено поредно участие на страната ни в предстоящото международно туристическо изложение Philoxenia 2023 г.

  Като страна почетен гост дестинацията ще се радва на засилено рекламно присъствие по време на изложението, чрез позициониране на логото на Българя в рекламни материали на изложението и промоционални активности в местни и национални гръцки медии, реклама на фасадата на експо центъра, безплатно участие в B2B програми и др.

  Участие на предстоящото изложение от българска страна с дескове и работни места на представителния щанд на Министерството на туризма са заявили „Царевград Търнов“ ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Варна и Община Банско, съобщават още от МТ за Bgtourism.bg. Щандът на дестинация България тази година е с уникален, иновативен дизайн, има топ локация и е на площ от 100 кв. м.

  Зарица Динкова в Солун: България е посетена от над 540 хиляди гости от Гърция през първите шест месеца на годината

  Участието на България на PHILOXENIA 2023 цели представяне на страната като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на разумна цена в планинските курорти, вкусна храна и отлични вина.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. България непрекъснато работи в посока на продвижване на туризма в страната и участието й като почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA е още една стъпка в тази насока. Това е чудесна възможност за нас да представим богатството и разнообразието на българската култура и природа пред международната общност и да привлечем повече туристи в страната. Вярваме, че участието ни ще бъде успешно и ще допринесе за по-голямото популяризиране на България като туристическа дестинация.

  2. ия като туристическа дестинация и събития като това са допълнителна възможност за промотиране на страната. Участието в изложението ще даде възможност на България да представи своите културни и природни забележителности пред посетителите от цял свят. Това е важен стъпка в развитието на туризма в страната и създава възможности за нови инвестиции и работни места. Очаква се участието на България да увеличи интереса към нея като туристическа дестинация и да привлече повече туристи през следващите години.

  3. като привлекателна туристическа дестинация, затова изборът на страната за почетен гост на изложението е логичен и очакван. Участието на България на такива събития е важно за промоцията на нашата култура, история, природа и гостоприемство. Надявам се, че изложението ще бъде възможност за представяне на нашите туристически атракции и ще привлече нови посетители в страната. Изложението PHILOXENIA е отлична платформа за създаване на международни партньорства и развитие на туризма в България.

  4. ия като иновативна туристическа дестинация и това е чудесна възможност да продължим да привличаме още туристи в нашата прекрасна страна. PHILOXENIA е изложение, което привлича вниманието на туристическия сектор от цял свят и участието ни като страна почетен гост е отлична възможност за България да представи богатството си от културни и природни забележителности, както и нашата гостоприемност. Вярвам, че участието на България в това изложение ще ни помогне да се утвърдим като важна туристическа дестинация и да привлечем още посетители в нашата страна.

  5. тази международна платформа за туристически изложения. Това е отлична възможност за нас да представим красотата и богатството на нашата страна на световната сцена. Събитието ще предостави възможност за срещи и запознанства с туристически агенции и потенциални туристи от цял свят. С увереност можем да кажем, че България има много за предложение и това изложение е перфектната платформа, на която да го представим. Такива инициативи трябва да продължават, за да увеличим туристическия поток към нашата прекрасна страна.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here