More

  СОФ Кънект представи официално експертния си ESG съвет на първата среща на ESG общността на летище София

  София. СОФ Кънект обяви официално членовете на ESG съвета към компанията по време на първата среща на ESG общността на летище София. Това са топ експертите и анализатори в областта на устойчивото развитие Марина Стефанова – заместник декан „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажиране” към Софийския университет, Мартин Владимиров – директор програма „Енергетика и климат“ към Центъра за изследване на демокрацията, Мартин Заимов – акционер и член на Съвета на директорите на Wind of Change, Петър Георгиев – ръководител „Стратегия и сътрудничество“ в компанията AMPECO и Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика.

  „Ние от СОФ Кънект сме радостни, че успяхме да създадем такъв външен експертен съвет, с уважавани и разпознаваеми професионалисти в сферата на устойчивото развитие, енергийната ефективност и ангажирането на местните общности и заинтересовани групи. Експертизата, която получаваме от ESG съвета ни позволява да преследваме целите си по-уверени от всякога.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

  Този първа по рода си среща на ESG общността на летище София събра партньори и приятели на компанията в нейния преход към устойчив бизнес модел. Големите екологичните, социални и управленски теми са в центъра на бизнес стратегията на СОФ Кънект, тъй като са заложени амбициозни цели за намаляване на въглеродните емисии, оптимизиране на ресурси, грижа за служителите и въглеродна неутралност до 2036 г. През изминалата година компанията започна множество проекти в тази посока, като подновяването на автопарка на летище София с изцяло електрически автомобили, строежът на един от най-големите соларни паркове в страната, който ще гарантира над 90% енергийна независимост и работа в посока енергийна ефективност на терминалните сгради.

  Жинет Бордуа, ръководител ESG и устойчивост в Meridiam, акционерът на СОФ Кънект, се обърна към участниците в срещата и говори за споделената визия за устойчивост и положително въздействие върху хората и планетата, която минава през всичко, което компанията прави в България.

  На събитието специален гост-лектор беше Джейн Димитрова, създател на FoodОbox – компанията, която превърна борбата срещу разхищението на храната в България в кауза.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. а, Мария Йорданова – държавен експерт в Министерството на околната среда и водите. Този съвет ще работи заедно с компанията в създаването и изпълнението на стратегията за устойчиво развитие, което е много важно за бъдещето на летището и цялата общност. Съжалявам, че руският език отчетливо показва Путинския характер.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here