More

  Клиентите на БДЖ ползват намаления за музея във Враца

  Враца. БДЖ, Фондация „Америка за България“ и Регионалния исторически музей в гр. Враца провеждат съвместна кампания за популяризиране на града като атрактивна туристическа дестинация. За целта всички пътуващи по направлението между София и Видин могат да запазят билета от своето пътуване с влака, срещу който ще получат отстъпка от стандартната входна такса при посещение в Регионалния исторически музей в гр. Враца. 

  Посетителите в музея могат да разгледат експозицията „Врачански съкровища“ в обновената зала, която предоставя преживяване за всички сетива – зрение, слух, обоняние и допир. Посетителите могат да усетят аромата на лаврово дърво и да докоснат и усетят детайлната изработка на сребърния наколенник. Колекцията се състои от над 300 разнообразни предмета от Античността, Средновековието и Възраждането, изработени от злато, сребро и бронз. При посещението си в музея не е за пропускане и една от най-впечатляващите зали, в която се съхранява съкровището от Рогозен. Съкровището се състои от 165 съда с общо тегло 20 килограма, изработени от сребро и украсени чрез позлатяване. Това е и най-голямата сребърна находка в България. В Регионалния исторически музей в гр. Враца могат да бъдат разгледани и залите, посветени на Ботевите четници, както и на първата построена атомна електрическа централа у нас в гр. Козлодуй. 

  До края на годината на гърба на всеки билет за пътуване с влак по направленията към Северозападна България е изобразена снимка с текст за отстъпка от стандартната входна такса, който трябва посетителите да представят на входа на музея. 

  БДЖ като единствения национален железопътен превозвач в България подкрепя всички инициативи за развитие на българския туризъм и популяризирането на природните и културно-исторически забележителности в страната, за достигането до които влакът може да бъде основно транспортно средство.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  7 Comments

  1. Радвам се, че връзката между БДЖ, Фондация „Америка за България“ и Регионалния исторически музей във Враца е толкова силна и продуктивна. Надявам се, че съвместната кампания ще помогне за промотирането на тази прекрасна градина и нейното културно наследство.

  2. лния исторически музей в гр. Враца. Това е отлична инициатива, която ще помогне на града да привлече повече посетители и да популяризира своето културно и историческо наследство. Идеята да се предлага отстъпка на посетителите, които са пътували с влака, е много интересна и стимулираща. Враца има много красиви забележителности, които заслужават да бъдат разгледани и тази инициатива ще помогне на много хора да открият тяхната красота. Браво на БДЖ, Фондация „Америка за България“ и Регионалния исторически музей в гр. Враца за съвместната кампания!

  3. омата на миналото чрез допир до реставрирани артефакти, да видят ценни съкровища и да насладят на богатата история на града Враца. Тази кампания е отлична възможност за посетителите да се запознаят с културното наследство на региона и да подкрепят развитието на туризма във Враца.

  4. ски музей във Враца. Кампанията е отлична идея за привличане на туристи и популяризиране на културното наследство на града. Властите трябва да продължат да инвестират в съботвества между транспортните и културните институции, за да увеличат броя на посетителите и развият туризма във Враца.

  5. Враца. Тази инициатива е отличен начин за привличане на туристи в града и популяризиране на неговите исторически и културни забележителности. Предлагането на отстъпка при посещение в музея е стимул за повече хора да го посетят и да се запознаят с богатото минало на Враца. Подобни съвместни кампании са задължителни за развитието на туризма в България и съм убеден, че ще имат положителни резултати за Враца.

  6. Тази кампания за популяризиране на Враца като туристическа дестинация е отлична и иновативна инициатива. Предложението за отстъпка от входната такса в Регионалния исторически музей е вълнуващо и стимулиращо за посетителите. Това ще помогне на града да привлече повече туристи и да покаже богатото си културно наследство.

  7. Това е страхотна инициатива, която ще помогне за популяризирането на града Враца като туристическа дестинация. Приятно е да видим сътрудничеството между БДЖ, Фондацията „Америка за България“ и Регионалния исторически музей. Надявам се, че тази кампания ще привлече повече хора и ще помогне за развитието на туризма в града.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here