More

  56 българи са блокирани на летището в Тел Авив (снимки)

  Тел Авив. Група от 56 българи е блокирана на Терминал 1 на летището в Тел Авив. Всички полети са отменени.Не е ясно кога сънародниците ни ще могат да се завърнат в България.

  Иван Иванов е част от група за поклонически туризъм. Днес е трябвало да се приберат в България с полет на Wizz Air в 17.45 часа. Тази вечер Здравко Василев от Приморско включи Иванов пряко по фейсбук, за да разкаже за групата от България, която е блокирана на летището в Израел.

  “Ние сме група християни от протестанстки църкви. Дойдохме като поклонници по време на техните свещени празници. В групата има млади хора и възрастни над 70 г. 56 души от България сме на летището в Израел, има хора от Сливенски регион, Бургаски, Ямболски, София и др. места. Дойде представител от посолството ни тук и ни попита дали искаме храна и вода, още чакаме да ни донесат. Незнаем кога ще се приберем, за утре също няма полети. Ние сме едни от малкото пътници на летището, защото няма къде да отидем. От посолството ни казаха да не стоим тук, но не ни дават и решение къде да пренощуваме”, сподели пред Bgtourism.bg Иван Иванов, който изпрати на медията ни и снимки от летището, където сънародниците ни са блокирани.

  Припомняме ви, че поради текущата ситуация в Израел Wizz Air обяви, че отменя всички свои полети от и до Тел Авив в неделя, 8 октомври 2023 г. Авиокомпанията е уведомила засегнатите пътници директно чрез имейл или текстово съобщение, като им предоставя опции за нова резервация или възстановяване на заплатената сума, както и настаняване.

  Wizz Air препоръчва на пътниците, които са направили резервацията си чрез туристическа или онлайн агенция, да се обърнат към нея за промени в своите резервации.

  Авиокомпанията ще продължи да следи ситуацията отблизо и е във връзка със съответните власти. Wizz Air се извинява за причиненото неудобство, но безопасността и сигурността на пътниците, екипажа и самолетите е приоритет номер едно за компанията.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  7 Comments

  1. Много съжалявам за неудобството, което претърпяват сънародниците ни в Тел Авив. Надявам се проблемът да бъде решен възможно най-скоро и те да се завърнат в България в безопасност.

  2. Българска група е блокирана на летището в Тел Авив, като всички полети са отменени. Не е ясно кога ще могат да се върнат в България. Това е важна информация за нашите сънародници, които са в затруднение. Трябва да се намери решение възможно най-скоро, за да могат да се върнат у дома.

  3. на летище в Тел Авив. Ситуацията изглежда доста трудна и неудобна за нашите сънародници. Надявам се, че те ще успеят да се върнат в България възможно най-скоро. Трябва да се помогне на тези хора, за да се избегнат неприятности и разочарования.

  4. е, че всички полети са отменени и че има блокировка на Терминал 1 на летището в Тел Авив. Това е много неприятно положение за българите, които са блокирани и не знаят кога ще могат да се завърнат в България. Сигурно всички са изпитвали голяма загриженост и несигурност в този момент. Надявам се, че те ще успеят да се върнат в България възможно най-скоро и безопастно.

  5. Ситуацията с блокиранията българи на летището в Тел Авив е много тревожна. Не е ясно, кога те ще успеят да се върнат в България и това предизвиква голяма несигурност за тях. Очакваме органите да предприемат необходимите действия, за да помогнат на сънародниците ни в тази трудна ситуация.

  6. Неприятна ситуация за българската група, блокирана на летището в Тел Авив. Отменени полети и неясност по повод на връщането им в България. Надявам се, че проблемът ще бъде бързо решен и сънародниците ни ще се завърнат невредими обратно у дома.

  7. подкрепи семейството му в очакване на новини. Това е трудна ситуация за нашите сънародници, които не могат да се върнат в България поради отмяната на полетите. Надявам се, че проблемът ще бъде решен възможно най-скоро и че всички българи ще се върнат невредими и в безопасност.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here