More

  Русия подскочи, какво изпрати на България

  Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова съобщи, че руското посолство изпрати нота до българското външно министерство във връзка с оскверняването на Паметника на съветската армия в София, предаде ТАСС.

  На 31 март Паметникът на съветската армия в българската столица бе боядисан в червено, отбелязва посолството.

  Руското посолство публикува детайли за оскверняването на Паметника на съветската армия, като дипломатическата мисия публикува и снимки, на които се вижда, че част от голям надпис с думи на благодарност към Съветската армия от страна на българския народ е отчупен. На постамента с големи червени букви е изписано и „демонтаж“.

  ВИЖ ОЩЕ: Министър удари по масата, опълчи се на Германия

  „Руското посолство в София изпрати документ, нота, до българското външно министерство. В нея се изразява изключителна загриженост от продължаващото оскверняване на паметници на общата история на Русия и България“, каза Захарова по време на брифинг, цитирана от БГНЕС.

  Говорителят на външното министерство отбеляза, че този паметник вече е бил сериозно повреден от вандали през февруари.

  „Очевидно това избухване е свързано с инициатива за демонтиране на паметника, наскоро издигната от група прозападни партии в градския законодателен орган“, продължи дипломатът.

  Тя допълни, че в нотата, изпратена до българските власти, Русия призовава българските власти „да проведат задълбочено разследване на всички подобни инциденти, да подведат под отговорност виновните и да предотвратят подобни престъпни действия в бъдеще“.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. “Проучване разкрива предимствата на упражненията върху отпуснатото умствено състояние“

   Това заглавие ме зарадва и ме заинтригува веднага. Всички знаем колко стресът и натоварването може да окажат влияние върху нашето умствено здраве. Това проучване ни показва, че можем да извлечем предимства от упражненията, когато умът ни е по-отпуснат и разтоварен. Такива упражнения са наистина благоприятни и полезни за доброто ни настроение и качеството на живот. Отличен текст и вълнуващи резултати от проучването!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here