More

  Нова изненада! Легенда на СДС с решаващ ход за Ваня Григорова

  Нова изненада за балотажа в София. Старите седесари застават зад Ваня Григорова. 

  Синдикалистката от „Подкрепа“ Ваня Григорова е естественият избор за всеки стар седесар! – написа във Фейсбук легендата на СДС Петко Симеонов. „Браво, Ваня“, обяви вчера друг емблематичен седесар – Георги Марков. 

  Ето целия пост във Фейсбук на Петков Симеонов:

  Само припомням!

  СДС беше създаден на 7 декември 1989 година като широка политическа коалиция. Негови учредители бяха левичарски, центристки и десни партии и организации – БЗНС „Никола Петков“, БСДП (о), Клуб на незаконно репресираните след 1945 година, Екогласност, Клубът за подкрепа на гласността и преустройството, „Подкрепа“, Независимо дружество за защита правата на човека, Независимите студентски дружества, Движение гражданска инициатива, Комитет за защита на религиозните права, свободата на съвестта и духовните ценности.

  До 20 януари 1990 година бяха приети Зелената партия, Радикалдемократическата партия, Демократическата партия, а по-късно Обединен демократичен център, Нова социалдемократическа партия, Демократичен фронт.

  На 10 юни 1990 година (първият тур на изборите за 7 ВНС) в СДС членуваха 16 организации от целия политически спектър, обединени от две идеи – демокрация и република.

  Колко от тези организации, според вас, бяха десни?

  Това беше СДС! Това беше Синята идея.

  Бяхме и си останахме противници на БКП (БСП) като провалила се партия, създала тоталитарната държава и упражнявала, с подкрепа от СССР, диктаторска власт. Бяхме против институциите, които бяха инструменти на диктатурата.

  Левичарите като левичари не са били възприемани от СДС като противници.

  Самият устрем на милионите българи за радикални промени беше за свобода на словото, печата, частната инициатива, сдружаването, пътуването, местожителството, социална справедливост, против привилегиите на червената буржоазия, за господство на закона, а не на политическата целесъобразност, за властта на парламента, а не на ЦК, за пазар, а не за командна икономика, за свободни избори, а не за назначавани от партията началници…

  А по-късно бяхме и против назначените от ЦК милионери! Кое е дясното в тези идеи?

  Синдикалистката от „Подкрепа“ Ваня Григорова е естественият избор за всеки стар седесар!

  Но живеем в демократично общество. Всеки сам си решава.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. редители бяха архитектите на прехода в България. СДС успя да промени политическото и икономическото лице на страната и след 30 години продължава да бъде силен политически фактор. Ваня Григорова е синдикалистка от „Подкрепа“ – организация, която защитава интересите на работниците. Нейният избор от страна на СДС истински показва ангажимента на партията с работническата класа и социалните проблеми.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here