More

  Нов скандал! Гоним ключов руски гражданин от България

  Избухва нов дипломатически скандал между България и Русия!

  Българското министерство на външните работи отне акредитацията на кореспондента на в. „Российская газета“ Александър Гацак, без да дава обяснения и го заплашва с екстрадиция, заяви пресслужбата на вестника, цитирана от ТАСС.

  „Александър Гацак информира ръководството на „Российская газета“, че в посолството на Русия в София е получено уведомление от българското външно министерство за отнемане на акредитацията му и за екстрадиция. В същото време не са били оповестени причините за това решение“, се казва в изявление на „Российская газета“.

  „Според пресслужбата в края на септември Гацак е получил обаждане на мобилния си телефон с искане да се яви в местната миграционна служба. Докато е бил на път, дестинацията била променена на българската Държавна агенция за национална сигурност.

  По същото време стана известно за задържането в София на представител на Руската православна църква, който също първоначално е бил призован в миграционната служба, а след това депортиран от страната“, посочва ТАСС.

  От вестника отбелязват, че Гацак работи в София от няколко години и постоянно публикува материали по проблемите на вътрешната и външната политика на тази източноевропейска страна, в частност, засягащи въпроси на добросъседските и исторически отношения между Русия и България.

  „Публикациите са и критични, особено когато става въпрос за поругаването на паметници на руските воини освободители, спасили България от кафявата чума през Втората световна война.

  Журналистът припомня: в историята на двете страни има славни страници за спасяването на българите от геноцид по време на Руско-турската война през 19 век. Той неведнъж е говорил за благодарността на обикновените български граждани за това“, посочва още „Российская газета“.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. Вау, тази книга е просто невероятна! Защо не я бях прочел по-рано? Сюжетът е много интересен и завладяващ, героите са отлично разработени, а езикът е прекрасен. Препоръчвам я на всички, които обичат да се потопят в дълбокото море на литературата.

  2. съмнение поради нередности в неговата дейност и липса на професионализъм. Това е важна стъпка за защита на националната сигурност и интересите на България. Не можем да допускаме намеса и влияние от страна на чуждестранни медии върху нашите вътрешни дела. Трябва да сме внимателни и настоятелни в отстояването на нашите интереси и достойнство като държава. Надявам се, че това действие ще служи за пример и на други страни да не допускат подобни нарушения на своята суверенитет.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here