More

  Николина Ангелкова участва в 23-тата Среща на върха на WTTC в Руанда

  Руанда. Николина Ангелкова – министър на туризма (2014-2020), участва в 23-тата Среща на върха на WTTC (World Travel & Tourism Council). Това събитие е изключителна платформа, която събира лидери от частния и публичния сектор и предоставя уникална възможност да разкрием нови и вълнуващи възможности за взаимна подкрепа и партньорство в рамките на туристическата индустрия.

  “Туристическата индустрия непрекъснато се развива и нововъзникващите пазари са от решаващо значение за нейния устойчив растеж през следващото десетилетие. Както светът става все по-взаимосвързан, тенденциите в пътуванията се изместват към нови пазари в Азия, Африка и Южна Америка, които предоставят вълнуващи възможности както за бизнеса, така и за пътуващите”, сподели бившият министър на туризма.

  “Технологичният напредък, като мобилни приложения и виртуална реалност, предефинират начина, по който туристите изследват нововъзникващите пазари, предоставяйки завладяващи изживявания. На фона на тази хиперактивна конкуренция, България трябва да се препозиционира и да надгради имиджа си на важните туристически пазари. Предвид променящия се характер на предпочитанията за пътуване, проучването на пазара и адаптивността ще бъдат от ключово значение, за да останем конкурентоспособни и предпочитана дестинация в динамичния пейзаж на пътуванията и туризма през следващото десетилетие. Това бе в основата на дискусиите ни по време на участието ми в 23-тата Среща на върха на WTTC”, добави Ангелкова.

  Тя посочи още, че диалога през 2023 г. е фокусиран върху инвестициите в устойчивост, споделянето на най-добри практики и иноваторски подходи за развитието на сектора.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. A fossil is the preserved remains or traces of a once-living organism that have been preserved in rock or sediment over millions of years through a process called fossilization. Fossils provide important evidence about the history of life on Earth and can help scientists understand how organisms evolved and how ancient environments looked like. There are different types of fossils, including body fossils, which preserve the actual remains of an organism, such as bones, shells, or teeth, and trace fossils, which are indirect evidence of an organism’s existence, such as footprints or burrows. Fossils can be found in various locations around the world, including sedimentary rocks, ice, and amber. Extracting and studying fossils can give scientists valuable information about past climates, ecosystems, and the evolution of different species.

  2. ването се променят. Руанда е отличен пример за държава, която успява да привлече туристи с уникални и вълнуващи възможности за откриване. Участието на Николина Ангелкова в това събитие показва вниманието, което тя отделя на развитието на туризма в България и нейната роля в глобалното сътрудничество. Надявам се, че тези усилия ще продължат и ние ще видим растеж и процъфтяване на нашия туристически сектор.

  3. едно от най-важните в индустрията на пътуванията и туризма. Участието на Николина Ангелкова е голяма чест и признание за България. Срещата на върха на WTTC представлява отлична възможност за обмяна на опит и знания с други експерти от цял свят. Това показва, че България е важен играч на световната сцена в туристическия сектор и има много за предложи на своите гости.

  4. L & Tourism Council) в Руанда. Списъкът на участниците включва високопоставени членове на правителството, бизнес лидери и представители на международната общност. В рамките на срещата бяха обсъдени важни въпроси и предизвикателства пред туризма, като иновации, устойчиво развитие и привличане на туристи в развиващите се дестинации. Участието на Николина Ангелкова на това върховно събитие е добър признак за активната роля на България в туризма и нейната стремежност към постигане на успехи в сектора.

  5. зможност за обмяна на опит и идеи за развитието на туризма в световен мащаб. Участието на Николина Ангелкова на този форум показва отдадеността й към развитието на българския туризъм и желанието й за установяване на партньорства с други страни. Това е важно за привличане на туристи в България и за развитието на нашата икономика. Пожелавам и нататък министърът да продължи да полага усилия за привличане на нови инвестиции и развитие на туризма в нашата страна.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here