More

  Министър разкри какви американски инвеститори ще привлича

  В Министерството на иновациите и растежа работим за привличане на инвеститори в сектори, които създават висока добавена стойност за икономиката на България. От началото на годината досега по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани 23 проекта за инвестиции за 251 млн. лв. и над 1500 планирани нови работни места, като 19 от тях са свързани с високи технологии. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева на среща в Министерството с посланика на САЩ Кенет Мертен и делегация от 15 иновативни компании от САЩ.

  Сред представените сектори бяха здравеопазване, отбрана, информационни и комуникационни технологии, възобновяеми енергийни източници, финансиране и застраховане, биоикономика и биотехнологии, строителство, фармация, селско стопанство, киберсигурност и др.

  На срещата присъстваха още заместник-министрите на иновациите и растежа Веселина Минчева и Мартин Гиков и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова.

  original

  „България е добро място за инвестиции и създаване и развитие на иновации. Имаме макроикономическа и финансова стабилност и сме водеща дестинация за привличане на инвеститори в региона“, каза Стойчева. Тя обяви, че в България има таланти за развитие на високи технологии, като подчерта, че страната ни е на трето място в света по IT специалисти на глава от населението.

  „Предприемаческата екосистема в България е много добре развита и един от приоритетите на Министерството на иновациите и растежа е да я подкрепя и насърчава. Работим за създаване на основа за взаимодействие между големи компании и стартъпи, с което да се повиши конкурентоспособността им“, посочи Стойчева. Министърът на иновациите и растежа представи приоритетите на МИР за насърчаване на иновациите във високите технологии, изкуствения интелект, аутомотив сектора, здравеопазването, културата и креативните индустрии, микроелектрониката и мехатрониката, сектор Космос и др.

  „Предстои подписване между МИР и НАСА на Споразуменията „Артемида“, което ще предостави на България допълнителен положителен сигнал до международните ни партньори за значението, което отдаваме за по­нататъшното задълбочаване на стратегическото ни партньорство в областта на космическите технологии“, подчерта министър Стойчева.

  Посланикът на САЩ Кенет Мертен заяви, че Министерството на иновациите и растежа е било активен участник в Стратегическия диалог между България и САЩ през септември и че пристигането на делегацията от иновативни компании е в резултат на доброто сътрудничество между двете държави.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. ство и туризъм. Сертифицирането на тези проекти е много важно за нашата икономика, тъй като те ще създадат нови работни места и

  2. Супер интересна публикация, която се фокусира върху важния аспект на дизайна и оформлението на уеб страниците. Разбира се, оформлението е много важно, но трябва да се обърне внимание и на съдържанието, което е също толкова важно за успеха на уеб сайт. Без съдържание, дори и най-доброто оформление няма да има смисъл. Трябва да се търси баланс между външния вид и информацията, която се предоставя на потребителите. В крайна сметка, целта на уеб страницата е да предостави полезна информация на потребителите и да ги задържи за по-дълго време.

  3. и всякакви нови възможности за развитие на икономиката на България. Много се радваме да видим, че все повече компании са заинтересовани да инвестират в нашата страна и да помогнат за създаването на нови работни места. Вярваме, че иновациите и инвестициите са ключът към бъдещето на икономиката ни и ще продължим да работим усилено, за да привлечем повече инвеститори и да подкрепим растежа на бизнеса в България.

  4. ежедневно чувстваме, че нашата държава е на път да се превърне в истинска страна на технологиите и иновациите. Министерството на иновациите и растежа прилага множество програми и мерки, с които цели да насърчи развитието на българските стартъпи и да привлече инвестиции в сектора. Чрез тези усилия се стремим да създадем благоприятна обстановка за развитие на иновационни и амбициозни проекти, които да допринесат за растежа на икономиката ни. Вярваме, че със съвместен труд и подкрепа можем да превърнем България в един от водещите технологични центрове в Европа.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here