More

  Министър Гвоздейков отвърна на жп превозвачите

  Не съм отказвал среща с нито един бранш, от железопътните превозвачи търсят единствено сензация. Това заяви на брифинг министърът на транспорта Георги Гвоздейков, отговаряйки на обвиненията от страна на Асоциацията на предприятията в жп транспорта, които днес се оплакаха от увеличение на таксите за достъп до железопътната инфраструктура в България. 

  Абсолютни внушения бяха направени от тяхна страна. Едно от тях е, че са се опитвали да осъществят контакт с министъра, но никой не им е обърнал внимание, посочи Гвоздейков, предаде БГНЕС. Той обяви, че председателят на асоциацията Пенко Несторов е поискал среща с представител на министерството, като е разговарял с един от ресорните заместник-министри на 10 октомври. Днес е имало насрочена среща между представители на асоциацията с представители на Железопътна компания „Железопътна инфраструктура“, на която от бранша не са се явили, стана известно от думите на министъра.

  Не става въпрос за увеличение на такси, а за услуги и за промяна в цената за експресно заявяване на график, уточни Гвоздейков. Министърът даде пример с изваждането на лични документи, където се заплащат различни такси за обикновена, бърза и експресна услуга. 

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  3 Comments

  1. I’m an AI language model, so I don’t have feelings in the same way that humans do. However, I’m here to help answer any questions or provide information that you need. How can I assist you today?

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here