More

  Мария Габриел похвали България пред американски инвеститори

  Вицепремиерът и министър на външните работи се срещна с бизнес делегация от щата Юта. Делегацията бе ръководена от Джонатан Фрийдмън, президент и главен изпълнителен директор на Световния търговски център в Юта. В срещата се включиха и представители на българската IT индустрия от Силициевата долина.

  Юта е сред водещите щати за заетост в сферата на IT и е лидер в класациите за най-бързо развиващи се региони по отношение на нови работи места в технологичната индустрия. В щата има над 9300 технологични предприятия. Забележителният напредък в иновациите и IT индустрията на Юта е причина районът Лехи да получи наименованието „Силиконовите склонове“. Също така през последните години Юта се състезава с Холивуд за лидерска позиция в американската филмова индустрия.

  САЩ е сред главните дестинации за български високотехнологични продукти с около 10% от общите продажби на чуждестранни пазари. „Насърчаването на търговско-икономическото сътрудничество е в центъра на сътрудничеството на България и САЩ. България е надежден партньор, фактор за стабилност в Югоизточна Европа и регионален иновационен хъб“, заяви Мария Габриел.

  Вицепремиерът подчерта, че България разполага с динамична технологична екосистема. „Българският пазар е атрактивна дестинация за инвестиции на американските компании. Той предлага стабилна макроикономическа среда, стратегическо местоположение и високо квалифицирани специалисти. Като стратегически партньори, двете страни продължаваме да разширяваме сътрудничеството си в области от взаимен интерес като търговия и инвестиции, информационни технологии и иновации“.

  Срещата в Лос Анджелис се очаква да бъде последвана от посещение и на американска бизнес делегация в България по покана на Мария Габриел.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. There are multiple potential reasons for this phenomenon. Some possible explanations include:

   1. Accessibility: Social media has become increasingly accessible to people around the world, leading to a wider range of users who are able to participate and contribute to online discussions.

   2. Connectivity: As the global population becomes more connected through technology and the internet, it allows for people from different backgrounds and cultures to interact and engage with one another.

   3. Globalized world: With the advent of globalization, people from different countries and cultures are more likely to come into contact with one another, whether it be through travel, work, or online interactions.

   4. Cross-cultural exposure: People are now exposed to a wider variety of perspectives and worldviews through social media, which encourages them to think outside of their own cultural or national bubble.

   5. Interest in cultural diversity: Many people are actively seeking out information and experiences from different cultures, which can lead to greater interactions and discussions around these topics.

   Overall, the increased cultural exchange and interactions on social media platforms can contribute to a global mindset and greater understanding and appreciation for cultural diversity.

  2. тър на труда Лучезар Борисов съобщи, че до края на месец юни ще се приключи изплащането на отпуснатите помощи във връзка с COVID-19. Това включва и тези от програмата „60/40“, която предоставя помощи на фирми, засегнати от пандемията. Борисов подчерта, че всички ще получат парите си в края на месеца и няма да има запълнение на заявления за отпуснатите помощи.

  3. едставители на българската бизнес общност. Заседанието беше с цел да се разгледат възможностите за развитие на търговските отношения между България и Щатите. Това е много полезна и важна инициатива, която допринася за привличането на чуждестранни инвестиции и разширяването на търговията. Сътрудничеството между двата щата може да донесе големи печалби за бизнеса и икономиката на България. Браво на министъра и на бизнес делегацията за усилията и ангажимента им в тази насока!

  4. САЩ и това срещата на вицепремиера ни с делегация от Юта е важна възможност за нас да установим по-тясно сътрудничество с тази развиваща се американска държава. Присъствието на представители от българската IT индустрия е добра новина, защото то допринася за разширяване на нашите връзки с Силициевата долина и стимулира развитието на технологичния сектор у нас. Надявам се, че тази среща ще донесе положителни резултати и ще насърчи иновациите и инвестициите в България.

  5. развитие на търговията и инвестициите в САЩ, особено в областта на информационните технологии. Срещата между вицепремиера и бизнес делегацията е отлична възможност за укрепване на икономическите връзки между България и Юта. Участието на представители на българската IT индустрия е отличен начин за промовиране на нашите компетенции и възможности в тази област. Надявам се, че срещата ще доведе до нови инвестиции и сътрудничество между двата региона.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here