More

  Лорер видя капана, заложен с вота на недоверие към кабинета

  ГЕРБ и ДПС паднаха в капана на псевдопатриотите във връзка с поискания втори вот на недоверие към кабинета „Денков“. Във времена, когато толкова близо до нас има войни, да се саботира закъснялата модернизация на българската армия, е национално престъпление. Предизвикват го тези, които искат вот на недоверие. Така описа политическата ситуация депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Даниел Лорер.

  В интервю за БНТ той определи управлението на държавата като динамично равновесие.

  „Това правителство беше родено с огромни родилни мъки и най-вече с огромен компромис между ГЕРБ и ПП-ДБ. Много от министрите не са наши партийни членове, както и Калин Стоянов. Те са експерти в своята сфера и са приети от двете страни. Точният механизъм кой го е предложил или заложил няма значение“, каза Лорер.

  Лорер обясни и защо искат оставката на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи. „Исканата оставка на Калин Стоянов не е оценка на неговата цялостна работа, МВР се справя добре с миграцията, например, завишиха патрулите по границата, това е ключов приоритет на България за Шенген“, каза той.

  Даниел Лорер уточни, че вината на вътрешния министър, за случващото се с обществения ред относно последиците от протеста на футболните фенове, е било липсата на реакция.

  „Министърът реагира едва когато ние поискахме от него реакция. Оглавяващият МВР няма чувствителността да знае, че обществото не може да толерира полицейска тоталност, когато тя не е необходима за защита“, обясни още той.

  По думите му бюджетът не е катастрофален, а е точно такъв какъвто ПП-ДБ са го заложили да бъде, с максимум 3% дефицит.

  Той обясни, че данъците на „Лукойл“ продължават да са прекалено малки на фона на печалбите им.

  „Когато работеше служебното правителство върху „Лукойл“ нямаше никакъв натиск да изготвят план как преустановяват употребата на руски петрол“, каза Лорер.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. Абсолютно съм съгласен! Вече е време за промяна и нови лица в политиката. Надявам се, че този падане ще ни донесе по-добро и прозрачно управление на страната. Трябва да има смяна на властта, за да се постигне равновесие и разнообразие в политическата сцена. Един нов старт за България!

  2. ефекта от публикацията и даде ясно становище за събитията. Авторът счита, че ГЕРБ и ДПС са попаднали в капана на псевдопатриотите и саботирането на модернизацията на армията е национално престъпление. Вижда вота на недоверие като предизвик и определя искането му като неуместно.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here