More

  Лорер каза какво очакват от ДПС след оставката на Карадайъ

  Членът на ръководството и депутат от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер коментира пред БНТ оставката на лидера на ДПс мустафа Карадайъ. „Мисля, че ще чуем достатъчно от самите тях и какви са мотивите това да се случи“, каза Лорер.

  „Предлагам да оставим вътрешнопартийното ръководство на други партии на самите тях. Мисля, че ще чуем достатъчно от самите тях какви са мотивите това да се случи. Това, което за нас е много по-важно и аз съм уверен, че това ще бъде така, е постоянството на ДПС в това, което те са обещали не само в българския парламент, а на цялото българско общество – конституционна реформа, която най-после да раздели политика от правосъдие у нас. Това е истинската мисия на партиите, които са обещали тази реформа. Аз вярвам, че каквито и кадрови промени да се случват в ДПС, те имат необходимата политическа мъдрост, за да знаят, че това е пътят, който трябва да следваме“, обясни депутатът.

  Според него интересен факт е, че Ахмед Доган поема ръководството на партията: „Той е бил там достатъчно дълго, за да разбира историческата важност на процесите, които протичат в България в момента.“

  На въпрос необходима ли е лидерска среща, Даниел Лорер отговори така: „Предполагам, че в рамките на парламента те ще продължат със същия интензитет, както до сега. България се намира в едно изключително динамично управление, популярно и известно като сглобката, но то започва да дава своите резултати и аз вярвам, че идните месеци ще го покажат.“

  Той посочи, че не вижда по-добра алтернатива за България или ГЕРБ. „Вярвам, че всички партии ще осмислят резултатите от изборите за местна власт, които показаха нещо много ясно – промяната е тук и промяната е желана от цяла България“, каза Даниел Лорер.

  По негови думи, победите на ПП в София, Варна и други градове показват, че е запознало разграждане на модела на доминация на ГЕРБ по тези места и Промяната набира сила.

  „Българският избирател е направил своя избор и е той е отдал на ПП второ място, а на ГЕРБ първо в национален аспект, но това не означава, че ние бягаме от отговорност, напротив – ние я поехме, създадохме правителство и макар и с известно омерзение от двете страни ние работим заедно, защото всички разбираме, че избирателите искат от нас резултати, искат политика и правосъдие да бъдат разделени, правосъдна реформа. Искат свобода на движение в Европа, Шенген, искат свободно конвертируеми пари, искат евро, за да имаме политически и икономически възход. Това е, което искат от нас, независимо кой го прави“, каза още той.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. българското общество на равенствени и демократични принципи. Надявам се, че след оставката на Карадайъ, ДПС ще продължи този път и ще се фокусира върху важните реформи за нашата страна. Вярвам, че самите партии трябва да разрешат своите вътрешни проблеми и да се концентрират върху задачите, които са пред тях.

  2. оводството на Марк Цекълберг, оператор на Фейсбук, вече заяви, че докладът на Управителния съвет относно контрола на компанията е в противоречие с изискванията за защита на личните данни и принципите на свободата на изразяване. Това е още един илюстрационен пример за злоупотребата на власт от страна на Фейсбук, която трябва да бъде регулирана и контролирана от правителствените инстанции.

   Оказва се, че Фейсбук притежава много контрол над информацията, която милиарди от нас споделят всеки ден. Това може да има сериозни последствия за личното ни пространство и защитата на нашите данни. Разбира се, трябва да има правила и механизми за надзор, които да опазят нашата частност и да гарантират, че информацията, която предоставяме, не се злоупотребява.

   Ролята на правителството в това отношение е много важна – те трябва да създадат ефективни закони и институции, които да регулират дейността на социалните мрежи и да гарантират, че се спазват принципите на свободата на словото и защитата на данните ни. Ние, като потребители, също трябва да бъдем внимателни и информирани за това, което споделяме и какво става с тази информация.

   Всеки от нас има отговорност да се бори за правата си и за защитата на личното си пространство. Не можем да стоим безучастни пред нарушенията на нашата приватност и да допускаме злоупотреба с данните, които предоставяме. Само чрез съвместни усилия, както от страна на политиците, така и от нас, потребителите, можем да гарантираме, че информационното пространство е безопасно и защитено.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here