More

  Лена скочи! Обяви тайния план на Борисов

  Битката и напрежението преди балотажа за кмет на София се разрастват.

  Подкрепата на Бойко Борисов за Ваня Григорова на балотажа е логична и лесно обяснима. Зад Григорова са Волен Сидеров, Румен Петков, Кирил Добрев, Николай Малинов – лица, традиционни свързани със задкулисни схеми на управление, сенчестият начин за правене на политика с защита на чужди интереси. Тези хора могат много добре да се сработят с Борисов.

  Той го знае. Той знае, че ако Григорова бъде избрана, чрез нея ще е лесно да запази властови позиции, ще си осигури подкрепа за районите кметове по места за ГЕРБ, София няма да се промени, ще имаме запазване на схемите, корупцията, вместо да имаме изчистване на зависимости, което може да се направи от Васил Терзиев“. Така Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ коментира днешните думи на лидера на ГЕРБ в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“, който намекна, че за балотажа би предпочел „държавната собственост пред държавна сигурност“.

  Както е известно Григорова се обявява за връщане на всички дейности, дадени на концесия или по други договори на частни фирми и неправителствени организации, в олщинските фирми. „Това, което Борисов се опита да направи е хем да пусне мухата на своите избиратели за гласуват срещу „Продължаваме промяната“ в София, хем от друга страна да може да погледна в лицето своите партньори и приятели от Европейската народна партия. Едно е ясно, за него е по-изгодно и удобоно да управлява, както сега с Ваня Григорова, вместо с Васил Терзиев“, поясни Бориславова.

  По повод заплахата на лидера на ГЕРБ да разруши голямата сглобка, ако „Продължаваме промяната – Демократична България“ „направят безпринципни сглобки преди втория тур, Бориславова коментира, че тези думи са поредно доказателство, за това, че не е прозрял, че властта за партньорите му в управлението не е на всяка цена.

  „Ако мисли да се отклонява от ключовите приоритети, нямаме намерение да толерираме неговото поведение и да ставаме жертва на схемите и зависимостите, в които е изпаднал“, поясни бившият началник на кабинета на Кирил Петков.

  В отговор на въпрос Лена Бориславова каза, че след втория тур на местните избори този състав на Централната избирателна комисия трябва да подаде оставка, защото са демонстрирали политическа зависимост, пълно погазване на закона и не са показали, че пазят правата на избирателите.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. кмет на София, това ще подкопае неговия контрол върху столицата и ще ослаби влиянието му в политиката. Затова, не е изненадващо, че Борисов подкрепя Григорова и се опитва да я представи като негова кандидатка. Това е само още едно доказателство за играта на властта, която доминира в нашата политическа сцена. Но нас, гражданите, ни е нужна промяна и нови лица, които да се борят за нашите интереси и да полагат усилия за развитието на София. Това трябва да помни всеки избирател преди да вземе решение на балотажа.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here