More

  Край София ще бъде изграден един от най-големите в Европа терме комплекси

  София. Започва изграждането на един от най-големите в Европа терме комплекси, който ще се намира на 30 минути от центъра на София в с. Равно поле, община Елин Пелин. След реализацията на проекта той ще е в топ 5 в Европа от гледна точка на мащаба, съобщи Investor.bg. Най-близкият подобен обект в момента се намира в Букурещ.

  Очакваният срок за реализирането на проекта е 3 години, а първият етап е изграждането на сложна водопонижителна система за отводняването на подпочвените води. Инвеститорите са българска компания с дългогодишен опит в сферата на туристическите услуги и инвестициите в недвижими имоти. Проектът е позициониран на площ 80 дка в непосредствена близост до голф клуба в с. Равно поле.

  Sofia Wellness Palace ще бъде захранен с минерална вода с температура 57,5 градуса и ще има 18 минерални басейна с обща площ от над 4000 м2, 20 водни пързалки с обща дължина от 1,2 км, сред които ще е и най-високата в България. Планира се за вътрешното озеленяване да се използват над 500 естествени палми, доставени от различни екзотични дестинации. Виж видеото

  Курортът ще включва и 5-звезден хотел с балнеологичен център с 30 терапевтични кабинети за различни оздравителни процедури с минерална вода, сол, кал, електротерапии и други многобройни процедури. Комплексът ще разполага с 1000 паркоместа, множество заведения за хранене и развлечение, както и казино.

  Инвеститорите са сертифицирани със сертификат „Клас А“ от Българската агенция за инвестиции. Бюджетната стойност на проекта е приблизително 80 млн. евро и се очаква да се разкрият 422 нови работни места. Общата разгъната застроена площ ще бъде над 52 хил. квадратни метра. За да улеснят достъпността до обекта за жителите и посетителите на столицата, инвеститорите ще организират редовна shuttle автобусна линия.

  „Очаква се проектът да стане флагман на спа и балнео индустрията в България и емблема на българския туризъм. Положихме изключително много усилия и сформирахме екип от над 70 международни специалисти с ноухау в индустрията. Силно сме мотивирани да реализираме проекта успешно независимо от влошената бизнес среда, в която работим. Избрахме Равно поле поради близостта до София, наличието на минерална вода и бързия административен коридор създаден от Община Елин Пелин“, сподели в разговор по телефона пред Investor.bg Марио Дачев, Изпълнителен директор на „София Уеленс Палас“.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. София ще получи един от най-големите термални комплекси в Европа! Проектът обещава да привлече много туристи и да развие туристическия сектор в региона. С горещата минерална вода ще предложи на посетителите си уникално спа изживяване. Очаквам с нетърпение да го посетя!

  2. та на Балканите. Това ще бъде истинска сензация за София и за България като цяло. Новите терми ще предоставят на жителите и гостите на столицата възможността да се релаксират и отпуснат в модерни и луксозни съоръжения. Това е огромна стъпка напред в развитието на града и в подобряването на жизненият стандарт. Очаквам с нетърпение да видя завършеният проект и да собствено изживея всичките му блага. Със сигурност термите ще станат новата иконична забележителност на София!

  3. Това е изключително добра новина за жителите на София и цяла България. Игнорирането на здравния и релаксиращ потенциал на топлинните източници в страната ни през годините беше погрешно решение. Затова съм много радостен, че най-сетне ще имаме термален комплекс, който ще вземе мястото напълно заслужено сред най-големите в Европа. Това ще бъде туристическа атракция, която няма да само задоволи потребностите на нас, местните жители, но и ще привлече много туристи от целия свят. Браво на инициаторите и всички, които допринесоха за реализацията на този проект!

  4. Супер е, че в София ще се строи един от най-големите термални комплекси в Европа! Ще бъде отлична възможност за жителите на града и посетителите да се насладят на топли минерални извори и релаксиращи процедури. Много се радвам на този проект!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here