More

  Кой иска оставката на Нинова?! Признанието от лидерката на БСП

  „При този резултат няма как да ми се иска оставката, но ще се намери някой, който да я поиска, защото виждам какви са внушената на някои, че победите в страната не се дължат на ръководството на партията.“ Това заяви пред бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова.

  „ГЕРБ са загубили 17% в сравнение с миналите избори. ПП-ДБ губят 300 000 гласа в сравнение с миналите избори. „Възраждане“ губят 189 000 гласа. На фона на това резултатите на БСП са безспорен успех, защото ние повишаваме гласовете на партията с 50 000“, посочи Нинова.

  По думите й ГЕРБ и ПП-ДБ загубили толкова много гласове заради безпринципната сглобка. Според нея резултатите на левицата се дължат на последователната политика на партията.

  Лидерката на БСП отново отрече да има разделение между БСП и градската структура в София. „През цялата кампания се внушаваше разделение между националното ръководство и нашата кандидатка. Това бе един от случаите. Гледам на политиката като принципна, честна и чиста“, каза тя.

  Коментирайки призива ѝ Ваня Григорова да се разграничи от подкрепата на Борисов, тя заяви: „Нашата основна цел е разграждането на модела ГЕРБ, чието олицетворение е Бойко Борисов. Това бе в началото на нашата кампания, така стигнахме до края и тези добрите резултати. Да искаш да пребориш модела с този модел за нас е абсолютно неприемливо.“

  „Подкрепата не се дава без да е поискана или даром. С какво лице после Григорова, ако бе станала кмет, ще каже че е чиста, че се бори срещу задкулисието. Не може този, срещу който се бориш да те подкрепи, а ти да си принципния и последователен политик, каквито сме ние от БСП“, каза още Нинова. 

  Тя припомни, че е предупредила за това градското ръководство, че „този човек ще я завлече , ще се отметне“. „Отметна ли се, отметна се, Колкото хора и партии е прегърнал, толкова е унищожил. Ние се борим срещу този модел и не може с гласовете на този модел да претендирате, че сте новото и промяната в София. Не ме послушаха. Смятам, че тази последователна позиция ни помогна в страната“, отбеляза тя.

  Нинова коментира и факта, че повечето гласове за Антон Хекимян на първия тур са отишли предимно за Ваня Григорова на втория.

  „Цял живот Григорова щеше да се обяснява защо е избрана с гласовете на ГЕРБ, като Мая Манолова за омбудсман. Щяхме да се радваме два дни, а после четири години на каишка. Това означава да продължи задкулисието, да продължат зависимостите. Той нямаше да ѝ даде подкрепа, ако не иска да прави мнозинство в Общинския съвет. Това е голям политически, принципен въпрос. Хората ще го усетят. Тройно ще се върне като резултат. Това ми е позицията“, обясни Корнелия Нинова.

  Костадин Костадинов е готов да подкрепи нашия вот, ще го внесем. Чакаме Костадинов, ако той е готов, го внасяме още първите дни. Очаквам да се вземат мерки да влезем  в Шенген. Да има свободно движение на хора и стоки. Това е елемент на националната ни сигурност. А по 100 души се хващат на ден мигранти, границата е пробита, полицаи загиват. Другото е състоянието на отбраната. Всичко, което се предприе по отношение на войната, закупуването на нова техника. В резултат на този дебат да се вземат мерки, не очаквам сглобката да се разглоби, каза Нинова относно втория вот на недоверие срещу кабинета „Денков“.

  Няма да подкрепим Асен Василев, защото той повишава данъци, осигуровки и такси по време на криза. Да вдигаш данъците на хората без компенсаторни механизми е катастрофа за зимата, която се задава, каза Нинова.

  Ще внесем предложения за втората година на майчинството да е равна на минималната заплата, за повишение на вдовишките надбавки, съобщи Нинова. По думите ѝ, БСП ще предложи още мерки за укрепване на икономиката и социално слабите.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. се насърчава от други партии.“ – Александър Малинов, председател на ГЕРБ Пловдив. Не е изненада, че ръководството на ГЕРБ отказва да подаде оставка въпреки катастрофалните резултати от последните избори. Те дори упорито отречат, че има проблеми и обвиняват другите партии в конспирация. Но фактът е, че хората са се отказали от тях и искат промяна. Не е достатъчно да се съревноваваш с другите партии, трябва да предложиш нещо ново и да слушаш гласа на народа. Но явно ГЕРБ не разбира това и продължава да се упорства във властта. Но времето ще покаже колко дълго може да се продължи тази игра на власт и корупция.

  2. ководителя, а на цени и катеренето им по руски мафиотни бизнеси. Защо да оставам, когато успях да „спася“ икономиката, да въведа много мерки и да назова всичко „железна хватка“? Моят ум е прекалено голям за тези, които не могат да се справят с властта и успехите ми. Сигурно е по-лесно да викат „долу диктатора“, отколкото да приемат, че аз съм този, който прави българската страна по-добра и по-силна. Но няма да се откажа, няма да ме сломят, защото аз съм ГЕРБ, а ГЕРБ е мен!“ – така коментира Борисов резултатите от последните избори.

  3. само на моята работа и ангажимент, а на еднообразието и предразсъдъците на другите”, коментира министърът по вътрешните работи.

   Този коментар изразява неудовлетворение от факта, че други хора неправомерно нападат министъра и допитват до оставка. Министърът обяснява, че не само тяхната работа спомага за успехите на страната, но и предразсъдъците и отношението на другите хора. Той ясно изразява своята позиция и не смята, че трябва да си подава оставка.

  4. постижат само чрез оставките на политици. Правителството трябва да бъде оценено по направеното и по резултатите, а не само по личните демисии. Ако има успехи и положителни промени в страната, тогава няма основания за оставка. Важно е да се работи за благото на гражданите и да се отчитат резултатите от правителството.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here