През страната днес ще премине студен атмосферен фронт. В сутрешните часове на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. От северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и ще има валежи от дъжд, значителни на много места в западната половина от страната. В Югоизточна България валежите ще са по-късно вечерта и през нощта срещу четвъртък, там е възможно и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са в широки граници: от 13°-15° в Северозападна България до 23°-25° в югоизточните райони, където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър и ще има повече слънчеви часове. В София максималната температура ще е около 15°.

В планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи от дъжд, над 2500 метра – от сняг, значителни в масивите от Южна България. Преди обяд ще духа умерен югозападен вятър и все още ще е топло с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 7°. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават, с тях и височината над която валежът ще е от сняг ще снижи до около 1500 метра.

Над Черноморието сутринта ще има ниска облачност, в отделни райони и мъгла. До обяд видимостта ще се подобри, облачността временно ще намалее до слънчево време. След обяд от север облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд. На отделни места ще прегърми. През по-голямата част от деня ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са 20°-24°. Температурата на морската вода е 15°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има мъгла. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Температурите ще са близки до обичайните за средата на ноември, минималните между 3° и 8°, а максималните ще са между 11° и 16°. В петък ще бъде предимно слънчево, преди обяд в равнините и котловините с мъгла. След обяд над Западна България ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е доста хладно, с температури между 1° и 6°. В западната половина от страната ще е почти тихо, в източната – с умерен южен вятър и ще се затопля. През нощта срещу събота от запад облачността ще се увеличи и вплътни. В събота през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, има повишена вероятност на места да са значителни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през по-голямата част от деня ще се задържи от югозапад и там максималните температури ще се повишат чувствително до към 22°-23°; в останалата част от страната ще застудее. В неделя и през първите дни от следващата седмица облачността ще е променлива, често значителна. На места, главно в Южна България ще има валежи от дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните – между 11° и 16°.

Вижте всички актуални новини от StandartNews.bg