More

  Контрера: Софийският изборен цирк свърши, време е да се захващаме за работа

  „Finita la commedia“, написа в профила си във Фейсбук общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

   „С облекчение тази безсъдържателна софийска предизборна кампания свърши! Сега вече е време да се работи – за софиянци, за града. Рязко лозунгите и общото политическо говорене трябва да отстъпи на конкретните решения за хората“.

  Той написа още, че следващите дни, със започване на работата на Столичния общински съвет, внася конкретни предложения по тема „Транспорт“:

  доставката на пет броя туристически автобуси за витошките линии, за които ПК „Транспорт и пътна безопасност“ трябва да се произнесе. Документацията е внесена в комисията, средствата са осигурени от бюджета на Столична община.

  – сформиране на експертна работна група с експерти за подобряване на пътническата информация в обществения транспорт – ангажимент, който с Марио Евстатиев поехме към хората със зрителни и слухови увреждания.

  – доклад за придобиване на 12 и 18-метрови употребявани автобуси, които да решат в средносрочен план проблема с техниката в столичния автотранспорт. По предложението работим с експерти от пролетта на тази година, то беше веднъж самонадеяно отхвърлено от ГЕРБ, Демократична България и Спаси София през юли тази година. Актуализираният доклад, по който работим с експерта Марио Евстатиев, внасям като общински съветник веднага със започването на новия мандат на СОС.

  – изготвяне на анализ и програма за доставка на нови и подмяна на стари и неефективни спиркови табла, с които да отговорим на очакванията на пътниците за по-добра информираност.

  – засилване на контрола по неправилното спиране, престой и паркиране на спирки на обществения транспорт, като кампанията обхване спирки и зони, където се регистрират огромен брой нарушения.

  „Това са само част от темите, по които вече работим и готвим предложения по тема „Транспорт“. В този мандат на общинския съвет ВМРО има един общински съветник в мое лице, но разчитам на силен отбор от експерти, с които да формулираме и защитаваме идеи за подобряването на града. По тема „Транспорт“ разчитаме на експертизата на Марио Евстатиев; по тема спорт, младежки дейности – на Владимир Митов; по правни въпроси и нормативна уредба на адв. Михаил Петров; култура и образование – Димитър Антов и Калина Калинкова. Разбира се, по конкретни теми и казуси ВМРО – София разчита на знанията и активността на десетки свои членове, симпатизанти и съмишленици, с които водим отдавана битки за един по-уреден, подреден и чист град“, разкри и хората от екипа си Карлос Контрера.

  Това са хора, с които съветниците от ВМРО работеха успешно и през изтеклия мандат.

  „Очакваме настоящият мандат да опровергае наричанията, че ще бъде ялов, безпринципен и хаотичен. Това зависи от новия кмет и останалите 60 общински съветници в СОС“, допълни общинарят от ВМРО.

  „София и софиянци очакват работа, а не политически локуми и лакърдии“, завършва поста си Контрера.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. „Finita la commedia“ описва перфектно емоционалното изпитание, през което преминаваме в моментите, когато затворим книгата или излезем от киносалоната. Определено всеки от нас е изпитвал тази отчужденост и разочарование по време на тези мигове. Прекрасно показано!

  2. Всичко има своя край и време за комедията наистина може да свърши.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here