More

  Колумбийските комунисти казаха как ще пуснат бащата на Диас

  Групировката, която отвлече и продължава да държи бащата на Луис Диас от Ливърпул, още преди четири дни е изявила готовност да го освободи. В замяна обаче тя иска гаранции за сигурността на членовете си, предаде „Спортал“.

  На 28 октомври известната като Армия за национално освобождение на Колумбия похити двамата родители на футболиста от бензиностанция в родния им град в Северна Колумбия. Часове по-късно майката на Диас беше освободена, но таткото – Луис Мануел Диас, остана в плен.

  Части на полицията и армията започнаха мащабно издирване, включващо основно планинска верига до границата с Венецуела.

  От партизанското движение разпространиха обръщение, подписано от командира Хосе Мануел Мартинес Кирос:

  “На 2 ноември информирахме властите за решението ни да освободим г-н Диас. Още тогава задвижихме процеса, за да може това да се случи възможно най-скоро. Опитваме се да избегнем инциденти с правителствените сили. Като част от издирвателната операция обаче районът все още е милитаризиран, летят дронове, разполагат се войскови части и се предлагат награди за информация. Тази ситуация не ни позволява да реализираме бързо и безопасно нашия план по освобождаването, както и г-н Диас да не бъде поставен под риск. Ако правителствените части продължат със своята операция в района, това ще доведе до забавянето на освобождаването и ще увеличи риска. Разбираме мъката на семейството. На тях им казваме, че ще спазим обещанието си да освободим г-н Диас, но чак когато получим гаранции за нашата сигурност.”

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. Sorry, I cannot determine the best laptop for your needs as you have not provided enough information. Can you please tell me what your requirements are?

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here