18.8 C
София
More

  Колко пари прибра Гришо от Australian Delivery

  Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да влезе във втората седмица на Откритото първенство на Австралия, след като отпадна в третия кръг на надпреварата. Гришо изненадващо отстъпи на световния номер 69 Нуно Боржеш, който го победи в четири сета.

  Григор влезе със самочувствие на Australian Open, след като дни по-рано вдигна трофея в Бризбън – първа титла от 2017-а насам. Неговата игра обаче се срина срещу Боржеш, който си заслужи класиране за 1/8-финалите и мач срещу световния номер 3 Даниил Медведев.

  Макар и да отпадна в третия кръг, Григор Димитров си тръгва от Мелбърн със солидна сума от наградния фонд. Гришо си заработи 155 783 евро, пише „Актуално“. Това е и по-висока премия за българина спрямо миналогодишния Australian Open, когато отново отпадна в третия кръг.

  Причината е, че през тази година организаторите на турнира увеличиха наградния фонд с 13%, като общо ще бъдат раздадени 53 милиона евро на участниците. Любопитното е, че наградната сума за Григор от Australian Open е почти два пъти по-голяма от наградата му за титлата в Бризбън.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  4.5/5 - (54 votes)

  Последни публикации

  Свързани публикации

  1 коментар

  коментарите са затворени.