More

  Ключово министерство остана без хора! Министър се хвана за главата

  Драматична е вече ситуацията в ключово наше министерство.

  Около 1260 души е недостигът на кадри в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) и 1100 души в Български държавни железници (БДЖ).

  Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на учредителния конгрес на Федерация на транспортните синдикати в централата на КНСБ.

  За последната година са напуснали по около 800 души от всяка от двете компании.

  Трябва спешно да бъдат взети мерки за подобряването на условията на труд в сектора. Една от правилните стъпки е модернизацията, коментира министър Гвоздейков, цитиран от БТА.

  В транспортния сектор работят много хора, като само в БДЖ и НКЖИ са заети около 20 000 души, посочи той. Целта е работещите в транспорта да имат по-добри условия на труд и достойно възнаграждение, заяви Гвоздейков.

  Според него геополитическата обстановка създава възможности за огромни инвестиции в инфраструктура, която е свързана с транспортния сектор.

  Работим усилено с Гърция и Румъния, работим в посока да изградим нова инфраструктура за автомобилен и железопътен транспорт, връзка с пристанищата и летищата, което ще създаде възможност за повишаване на нивото на условията на труд и развитието ни като общество, коментира Георги Гвоздейков.

  В средата на август министърът смени борда на директорите на „Холдинг БДЖ“ и обясни мотивите си за рокадата, като поднесе и извинението си на пътниците за трагичното положение, по думите му, в железниците.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. биография), разглеждайки различни аспекти на културата и традициите на дадена държава или регион.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here