18.8 C
София
More

  Изненада! Стана ясно кога ще има шеф на Столичния общински съвет

  В четвъртък, на 25 януари, Столичният общински съвет (СОС) ще направи седми опит да избере свой председател. Основната причина за досегашните неуспешни опити е разпределението на политическите сили в СОС, коментира пред Радио София общинският съветник от „Синя София“ проф. Вили Лилков.

  „На второ място е голямото напрежение, което се създаде между първите две политически формации – ПП-ДБ-Спаси София и ГЕРБ-СДС. Независимо, че провеждахме доста разговори и официални, и неофициални, ГЕРБ-СДС не участваха в тези преговори до момента, а „Възраждане“ заявиха, че те не трябва да бъдат търсени дори за разговори“, каза Лилков.

  По думите му, през последните дни има напредък по преговорите за избор на председател на СОС.

  „По всяка вероятност утре ще намерим решение. То е свързано с взаимни отстъпки от страна на по-големите политически сили. Има едно правило в българската политика – когато една политическа сила получи 50% +1 от гласовете на избирателите, обикновено взима всичко. Когато си спечелил изборите с по-малко от 50%, тогава трябва да търсиш формула да привлечеш към себе си партньори. Колкото е по-трудно да намериш партньори, толкова повече трябва да дадеш като отстъпки от своя страна“, обясни общинският съветник от „Синя София“.

  Според него няма да се сключи коалиционно споразумение между първите две политически сили, но съществува готовност да се излезе от ситуацията.

  „Аз непрекъснато повтарям – нямаме време. Ние прахосахме, може би, 6-7% от времето на мандата“, изтъкна Лилков.

  От „Синя София“ предложиха изход от политическата криза с избор на временен председател на Столичния общински съвет. Лилков обаче е оптимист, че на утрешното заседание ще бъде избран постоянен председател. „Предполагам, че утре ще има бял дим от „Московска“ 33“, изрази надежда проф. Вили Лилков.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  4.7/5 - (72 votes)

  Последни публикации

  Свързани публикации

  1 коментар

  1. Здравейте, искам да споделя, че тази книга е невероятна! Има интересна и завладяваща история, страхотно развитие на героите и плътен сюжет. Авторът използва езика по красив и изразителен начин, който ме кара да се потопя в света на героите и да ги усещам като реални личности. Прочетох я с голямо удоволствие и я препоръчвам на всеки, който обича книги, които ще го завладеят от първата до последната страница.

  коментарите са затворени.