Олимпийската шампионка в каратето и Спортист №1 на България за 2021 г. Ивет Горанова проговори за Алексей Петров.

В първата част на  подкаста БЛИЦ Dwell спортистката съобщи няколко новини за себе си, а във втората си изля душата за бившия президент на родната федерация по карате, който беше убит на 16 август 2023 г. в гората край столичния квартал „Драгалевци“.

„Винаги ще ми липсва. Случи се много изненадващо и шокиращо. За мен той беше човек, който ме подкрепя, в последните години разчитах на него. Чувствах го близък. Благодарение на него Йована беше тук и ми беше треньор. Не всеки може да събере две олимпийски шампионки. Доста стресиращо, беше ми трудно да влизам в залата в първите дни. Бях тъжна, но го използвах като мотивация, заради него да спечеля медал от световното първенство, в негова памет. Медалът е за него. Той най-много го заслужава“, коментира Горанова.

„Той ми беше като втори баща, така го чувствах“, каза Ивет. И продължи: 

„Доста тежко ми беше, за първи път губя близък човек. Живот… не можем да върнем нещата. 

Мисля че няма да разберем кой го е убил. По-добре да не ръчкам, и без това е неприятно. Само да се ядосвам и чувствам зле…“

„Това беше първото погребение, на което ходя. Беше доста тежко, доста неприятен ден. Бяхме на лагер в Кранево, няколко човека от федерацията по карате пътувахме до София, за да го изпратим. Гледах по-бързо да си тръгна, подтискащо, не се чувстваш добре.“, продължи спортистката.

Ивет разказа как се е сбогувала с Алексей Петров.

„Доста често с Алексей Петров се карахме. Правила съм издънки, след което той започва да ми вика“, върна лентата на отношенията им Ивет Горанова.

 

Вижте всички актуални новини от StandartNews.bg