More

  Иван Таков: Демонтаж? Да, но на късата памет и на фашизма

  • Председателят на БСП – София коментира поредния вандалски акт върху Паметника на Съветската армия, който днес отново беше осквернен с червена боя

  Демонтаж? Да, но на късата памет и на фашизма. Така председателят на БСП – София Иван Таков коментира поредния вандалски акт върху Паметника на Съветската армия, който днес отново беше осквернен с червена боя. Здравата част от плочата на монумента с надписа „На Съветската армия освободителка от признателния български народ“ беше надраскана, а отдолу беше изписано „Демонтаж“. Вандалският акт се случи броени часове, след като БСП закри предизборната си кампания в София с митинг пред Паметника на Съветската армия в четвъртък вечерта.

  паметник на съветската армия боя1„Демонтаж, да! Но на разрушителното мислене и поведение, коментира Иван Таков. – Демонтаж на късата памет. Демонтаж на фашизма… Това ще демонтираме. Ние не демонтираме паметници, защото уважаваме и пазим историята. Това е смисълът на паметниците и ние го разбираме. А историята е такава, каквато е. Опитите да я четем, както Дяволът – Евангелието, според актуалната политическа конюнктура, ни обрича да повторим грешките от миналото. Това не е умно“.

  Председателят на БСП – София заяви, че социалистите отново ще почистят монумента. „Ние сме търпеливи, каза Иван Таков. – Ще почистваме Паметника на Съветската армия всеки път, когато се налага. Освен това, ще възстановим плочата. А после ще настояваме пред Областната управа за цялостния ремонт на монумента. Защото ние така разбираме запазването на историята и съхраняването на паметта“.

  Лидерът на столичните социалисти завърши коментара си с обръщение към вандалите, осквернили паметника: „Ботев отдавна го е казал много точно: „…а вий… вий сте идиоти!“.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. тяхната партийна зала – няма край на безобразията! Как може да се допусне такова неуважение към нашите исторически обекти? Нужно е да се възстанови редът и да бъдат наказани виновните!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here