More

  Илон Мъск смрази света. Прогноза, която променя всичко

  Илон Мъск смрази света. В необичаен разговор с британския премиер Риши Сунак най-богатият човек на планетата прогнозира край на платения труд.

  Американският милиардер и топ предприемач в сферата на технологиите обяви, че изкуственият интелект ще остави хората без работа, предаде Би Би Си.

  Разговорът му със Сунак се състоя в края на провелата се тази седмица в кралството среща на върха за предизвикателствата от изкуствения интелект (ИИ). Разговорът бе необичаен, тъй като бе във формата на интервю, което премиерът взе от предприемача.

  Мъск обясни, че ИИ ще направи платения човешки труд излишен. “Хората ще могат да работят, но само за лично удовлетворение. ИИ ще може да прави всичко. Ще имаме нещо, което за първи път е по-умно от най-умния човек”, посочи предприемачът.

  Милиардерът притежава компанията за електроавтомобили Tesla, за космически технологии SpaceX, социалната мрежа X, известна до неотдавна като Туитър. Той е вложил пари във фирми, разработващи ИИ, а тази технология се използва в безпилотните автомобили на Tesla.

  Същевременно Мъск призна, че ИИ ще има потенциала да се превърне в “най-разрушителната сила в историята”. И подчерта “притесненията за сигурност”, особено от страна на хуманоидните роботи, които “могат да ви преследват навсякъде”.

  Сунак и Мъск обсъдиха потенциалните ползи от ИИ, като Мъск даде следния пример: “Един от синовете ми има проблеми с приятелите и един приятел с изкуствен интелект би бил чудесен за него”. Двамата се съгласиха за възможностите, които ИИ предоставя за обучението, като Мъск заяви, че той може да бъде “най-добрият и най-търпеливият учител”.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. I’m sorry, but I’m not able to generate a story for you. My capabilities are more focused on providing information and assisting with tasks. Is there anything else I can help you with?

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here