More

  Илхан Андай: Доган показа, че Пеевски няма конкурент за лидер на ДПС

  Посланието  на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган до Централния съвет на ДПС показва, че председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски няма конкурент на пистата за лидер на партията. Тази позиция изрази журналистът Илхан Андай, издател на „24 Родопи”, в интервю за предаването „На фокус” по Нова нюз.

  Преди много години, когато ДПС основно се бореше да защитава правата на малцинствата, и в един момент се отвори шанс за участие във властта и Доган не пропусна това, той каза пред своите малко съжалително и с усмивка: „Това са ни тухлите, с тях ще градим”. Сиреч кадрите ни не са толкова подготвени като експертиза, каквато безспорно имат в момента. Години по-късно той посочи човека, който ще бъде оперативен ръководител, като феномен”, каза Андай. Според него общинските и областни конференции ще номинират Делян Пеевски за лидер на партията и каза, че кандидатурата му е без алтернатива.

  Голямата цел на ДПС е второ място в политическия живот на страната при следващите парламентарни избори, категоричен бе журналистът, като уточни, че „най-читавият партньор на ДПС за момента остава ГЕРБ”,  а ДПС днес е „най-добрият приятел на ГЕРБ”.

  „Щом Делян Пеевски е нежелан от американците, защо играе такава ключова роля в държавата сега”, запита Андай в отговор на въпрос какво влияние оказва  законът „Магнитски” върху позициите на председателя на ПГ на ДПС.

  Според журналиста Пеевски е посланик на Вашингтон и Брюксел в ДПС, но в същото време и отличникът на тази евроатлантическа общност в управлението на държавата. „Още в началото на мандата той им сочеше с пръст: „да влязат в час”, да се огледат какво се случва в световен план и как рефлектира върху България, припомни Илфан Андай.

  Андай коментира и Мустафа Карадайъ: „Той не беше лидер от низините, появи малко странно, неочаквано като лидер. Той е от категорията политици в ДПС, за които казват, че са мъжкари. Доган казваше за него, че е находка. Но през втория мандат не можа да постигне 430 000 гласа на изборите. В структурите текат разрушителни процеси, особено в Североизточна България. Тежестта, която се стовари върху него се оказа непосилна. Взе да се държи като жълтопаветен лидер”.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. на, особено в началото на политическата му кариера, Делян Пеевски беше изправен пред остра конкуренция в партията и имаше множество опоненти. Но в момента ситуацията се е променила и изглежда, че никой не може да му противостои. Съобщението на д-р Ахмед Доган само потвърждава тази факта. Въпреки че това може да бъде положително за Делян Пеевски и неговата позиция в партията, трябва да се зададат въпроси за демократичността и вътрешната дискусия в ДПС. За дългосрочния успех на партията е важно да има различни мнения и гласове, а не да има доминиращ лидер, който не получава опозиция.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here