More

  Хотел на вълшебно място у нас купен за жълти стотинки

  Осъществена бе твърде любопитна сделка на знакова място у нас.

  Легендарната почивна база „Здравец“ в с. Нареченски бани е с нов собственик. Тя бе продадена на търг от Българска банка за развитие (ББР) от втори опит. Купувач е Георги Майоров, а цената на сделката е 262 319 лева.

  Това е точно с 2% повече от първоначално обявената цена от 257 175 лева, колкото е стъпката за наддаване, става ясно от справка в платформата за електронни търгове на Агенцията за публичните предприятия и контрол. Имотът попада там, защото продавач е държавната банка ББР.

  Почивна база “Здравец“ е точно на брега на река Чая. Поземленият имот е 941 кв.м, като включва четири едноетажни промишлени сгради, включително ресторант, 4-етажна туристическа сграда с 54 двойни стаи, и друга 3-етажна сграда с четири просторни апартамента. Ипотекиран е в полза на ББР през 2019 година, а първият търг за продажба през лятото пропадна поради липса на кандидати.

  Село Нареченски бани е известно с лековитите си минерални води. Мястото се счита за балнео-климатичен курорт, което ще рече, че освен водата, и въздухът също има лековито въздействие.

  Нареченските минерални бани се препоръчват за лечение и профилактика на функционалните разстройства на нервната система, функционални нарушения на стомаха, жлъчните пътища, жлъчния мехур и дебелото черво. Водата има благоприятно въздействие и успешно се повлияват сърдечно-съдовите и ендокринни заболявания.

  Самото селце е с малко над 600 жители според последното преброяване. Отделя се от съседното с. Косово през 1944 г., а от 1950 г. официално е обявено за курорт.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. Being stationary refers to an object or person that is not moving. It can also imply that something is fixed in a particular position and does not change or vary.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here