More

  Голяма новина за Гришо. Колко милиона има?

  Григор Димитров е втори в световната ранглиста на тенис за играчи, които са навършили 30 години. И пред него е единствено Новак Джокович, от когото загуби финала в Париж.

  Реално в тази класация двамата са толкова напред, че сред първите 20 няма друг играч, който да е на тяхната възраст.

  Наборът на Григор – Давид Гофен от Белгия, с когото се борят заедно от юноши, е чак на 103-о място в световната ранглиста и това го прави 23-и в тази за 30+.

  Друг интересен факт е, че доста от играчите от ранглистата на “старците” са в столицата ни на нашия турнир, чиято основна схема започва днес. Става въпрос за Мартон Фучович от Унгария и испанците Роберто Баутиста Агут и Роберто Карбалес Баена.

  Димитров заема 14-ото място в световната ранглиста след Париж, като до края на годината може да падне само до 15-ото място в класацията, като само един от тези след него. Това означава, че е с най-добро място от 2008 година насам.

  Спечелените пари от наградни фондове са 2 703 137 долара, като от началото на кариерата си вече съвсем близо до 25 милиона – 24 700 429.

  “Горд съм. Това бяха и същевременно са и щастливи сълзи. Не искам да бъда прекалено негативен към себе си. Свърших много сериозна работа и съм благодарен отново да бъда на толкова голям финал, след като минаха толкова години. Трябва с екипа ми да оценим какво сме свършили и да продължим напред”, обясни сълзите си Григор след двубоя.

  “Налага се да преоценя толкова много неща за себе си. Вярата винаги е била в мен, но явно трябваше да си припомня някои неща. Не говоря само за вярата в играта си, а и за цялата работа, която влагам.

  Бяха много предизвикателни седмици, като не е никак лесно да постигнеш всичко това и да бъдеш всеки един ден в пикова форма, но успях да го сторя с помощта на отбора ми и съм изключително горд. Малко почивка сега няма да навреди на никого”, допълни той.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  3 Comments

  1. Впечатляваща публикация! Много добър избор на снимки и интересни факти. Наистина успява да запали любопитството ми и да ме накара да искам да посетя това място. Благодаря за споделянето!

  2. Много съм горд за постиженията на Григор Димитров! Да бъде втори в световната ранглиста на тенис за играчи над 30 години е изключителен успех. За съжаление загубата във финала срещу Новак Джокович може да е разочарование, но все пак, да бъде втори е огромна чест! Браво Гришо!

  3. възраст. Това е огромен успех за българския тенис и за самия Григор Димитров. Той показва страхотна форма и представяне на корта и заслужено заема второто място. Вече няма съмнение, че той е един от най-добрите тенисисти в света. Имаме много причини да бъдем горди с него и да го подкрепяме в бъдещите му състезания. Виждаме само още по-голям потенциал и успехи в бъдеще. Нека Григор продължава да ни прави горди на националната сцена!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here