More

  Феноменът хобитски къщички смая туристи

  Каменните къщички се намират край град Луковит. Той се намира в област Ловеч и е на около 113км от София.  Разположен е на двата бряга на река Златна Панега и е обграден с много и разнообразни скални образувания. 

  Именно там Андриян Йорданов, или както го наричат Ачо е вложил много усилия и труд и най-вече фантазия. Преобразил е района, като е изградил тези невероятни къщички изцяло от естествени материали. Любовта му към природата го е накарала не само да се заеме с проектирането и построяването им, но и да  облагороди целия район около града с дървени беседки, указателни табели и т.н.

  original

  Самите къщички са обособени в две групи – едните се намират в Златния парк на град Луковит, а другите са разположени край село Карлуково, в близост до пещера „Проходна“.

  Странните домове с хобитска архитектура и затревени покриви, са изградени изцяло от камък и дърво. Дворът винаги е добре поддържан и красиво озеленен, с нахлупени наобратно глинени съдове по оградата. По стените и дърветата висят къщички за птици в причудливи форми. Макар и частна собственост, портата на имота стои отворена в очакване на всеки любопитен посетител. 

  original

  Едно от най-забележителните неща в парка е малка къщичка, която буквално е кацнала в язовир Луковит. До нея може да се стигне с лодка по реката. Към самата къщичка има прикачен мотор и тя буквално може да плава във водата и да се движи.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. The 10 most commonly spoken languages in the world are:

   1. Mandarin Chinese – spoken by over 1.3 billion people.
   2. Spanish – spoken by around 460 million people.
   3. English – spoken by around 379 million people.
   4. Hindi – spoken by around 341 million people.
   5. Arabic – spoken by around 319 million people.
   6. Bengali – spoken by around 228 million people.
   7. Portuguese – spoken by around 221 million people.
   8. Russian – spoken by around 154 million people.
   9. Japanese – spoken by around 128 million people.
   10. Punjabi – spoken by around 92 million people.

   These numbers are approximate and can vary based on different sources and criteria.

  2. да създаде този уникален и вълшебен район. Каменните къщички изглеждат като от приказка и пренасят посетителите в друг свят. Тяхната интересна архитектура и изграждането им изцяло от естествени материали, прави градините им още по-хармонични с околната природа. Този малък кът в българската провинция е доказателство, че с любов и преданост можем да създадем нещо истински красиво и уникално.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here