More

  Експерти разкриха съдбата на Ваня Григорова

  Трудно преодолима е разликата между Ваня Григорова и Васил Терзиев на втори тур на кметските избори. Въпреки това кандидатурите на двамата първи са успели да постигнат целта си, а именно свалянето на ГЕРБ от управлението на столицата. Около тази теза се обединиха политологът Милен Желев и социологът Добромир Живков.

  „Госпожа Григорова мажоритарно се представи чудесно. Показа и успя да обедини много хора, които не са близо до идеята за лявото и БСП. Въпросът е, че това не е ядро. Това е периферия, която се мобилизира относително лесно, понякога и емоционално, но и толкова лесно се губи“, коментира Живков в ефира на България Он Еър.

  Според Желев Григорова ще се опита да разшири кръгозора си и да привлече електората на други партии, но въпреки това няма да спечели кметското кресло.

  „Вече успя да се скара с представители на „Възраждане“ на един от дебатите, но мисля, че ще се опита да ги привлече към себе си. Би могла да увеличи резултата си, но според мен няма шанс да надмине Васил Терзиев“, на мнение е Желев.

  По думите на Живков изводите след първия тур на местните избори говорят за промяна в политическата структура на властта в национален мащаб, като ПП-ДБ и „Възраждане“ се открояват като две партии, които могат да изградят достатъчно добри структури по места.

  Резултатите от изборите по-скоро биха довели до заздравяне на т. нар. сглобка в управлението, смята Желев.

  „Беше очаквано да се отразят върху партньорите от некоалицията. От една страна това касаеше въобще бъдещето на кабинета преди ротацията. Сега обаче може би ще говорим за бъдещето на кабинета след ротацията. Парадоксално мисля, че резултатите от първия тур, всъщност биха могли да заздравят тази сглобка, защото тези, които се представят за непримирими съперници в местните парламенти, всъщност ще имат нужда един от друг, за да прокарват собствените си закони“, разясни Желев.

  Според Живков се очаква силна фрагментация на общинските съвети в страната, което ще попречи на работата им.

  „Ще дам пример. 14 политически сили в общинския съвет в Благоевград досега, вече стават 16. Колкото по-раздробен е един общински съвет, толкова по-разнопосочни са и интересите в него и толкова по-трудно ще се сформират мнозинства“, подчерта социологът.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. о на изборите и успя да привлече голяма част от избирателите си. Нейната кампания беше фокусирана върху социалните и икономическите проблеми, които засягат жителите на София. След като постигна победа, се надявам, че ще изпълни обещанията си и ще работи в полза на столицата и нейните граждани. От друга страна, г-н Терзиев също имаше силна кампания и успя да събере значителна подкрепа. Неговите идеи за транспорт, икономика и инфраструктура убедиха голяма част от избирателите. Важно е, въпреки различията между кандидатите, да бъдат отчетени предпочитанията на гражданите и да се работи за благото на София.

  2. дставяте любовта за думи, ама още по-трудно е да я разбереш и усетиш. Тя е като вятър, който духа без да можеш да го видиш или да го докоснеш. Но когато я намериш, животът ти се променя напълно. Тя те прави по-силен, по-щастлив и по-изпълнен. Вероятно всеки от нас е търсил истинска любов, но не всеки я е намерил. Тя е най-ценното нещо, което можеш да имаш в живота си.

  3. че има успех във втория тур на кметските избори, тези хора вероятно ще се върнат към другите партии. Така че за Григорова е пред

  4. справя с героя’и. Ваня Григорова успя да мобилизира множество хора, които бяха срещу ГЕРБ и желаеха промяна в София. Въпреки че се различават по множество аспекти, двамата кандидати имат обща цел – свалянето на ГЕРБ от властта. Това е първата стъпка към постигането на промени в столицата и със сигурност има значение, че и двамата успяха да достигнат до втори тур на кметските избори. Това показва, че има все по-голямо недоволство и желание за промяна сред софиянци. Независимо от крайния резултат, важното е, че се създават нови алтернативи и започва дискусията за бъдещето на столицата.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here