More

  Денков шокира с изявление, каза защо протестите са излишни

  Според премиера Николай Денков основният проблем, който се поставя от протестиращите зърнопроизводители, вече е решен. Това заяви той на специално свикан брифинг в Министерския съвет. Причината – утрешните блокади по пътища в страната и на граничните пунктове от страна на зърнарите.

  „То е в споразумението между Европейската комисия и Украйна. Разговарях с премиера на Украйна, тъй като неговата държава избра да наложи ограничения, за да не се пренасити пазарът. От нас се очаква да определим от кои стоки какви количества да приемем. Поканихме организациите за разговор, за да търсим решение. Вместо да се отзоват, те заплашиха с блокади. Ние оставаме с протегната ръка и ще подновим диалога във всеки един момент“, обяви Денков.

  Представители на сегашните протестиращи са провеждали срещи с министъра на земеделието Кирил Вътев. Кабинетът е готов за диалог с представители на организации от всеки подсектор, посочи той.

  Премиерът е категоричен, че няма да се допускат продукти от Украйна, които не отговарят на стандартите и ще има допълнителен контрол.

  „Уважавам труда на всички производители и съм готов да работя с всеки един от тях, който е готов да се решат проблемите, натрупвани с години. Ако някой от тях се е засегнал от тези думи, аз съм готов да се извиня“, каза Николай Денков, след като вчера определи планиращите протестите на терористи.

  „Но има други и на тях не виждам за какво да се извинявам – това са тези, които получават „лъвския пай“ от многомилиардните помощи, дадени през последните години, с които си построиха вили, купиха си яхти и скъпи коли. Голяма част от тях са в сърцето и организацията на този протест“, подчерта министър-председателят.

  Ще се преразгледа методиката на преразпределение на субсидиите, за да бъде по-справедливо разпределението към малките и средни производители, съобщи още той.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. и, е липсата на диалог между страните. Необходимо е да се намери компромисно решение, което да удовлетвори и двата лагера. В противен случай, ситуацията ще се задълбочи и ще има сериозни последици за отрасъла. Важно е политиците да слушат и вземат предвид гледните точки на зърнопроизводителите, за да се намери справедливо решение за всички.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here