More

  Чистят имиджа на Мустафа Емин след скандала в Пирогов

  Пълно отрицание на твърденията досега срещу него в медиите направи пред Нова телевизия нарочно поканеният там в предаването „На фокус“ вече бивш министерски съветник Мустафа Емин.

  „Не съм злоупотребил със служебното си положение, не съм заплашвал медицински служители и не съм искал да се вади дете от шокова зала”, заяви Емин.

  Той стана известен със случая, описан от сестра в „Пирогов”, че докато чакал медиците на спешната болница да обърнат внимание на неговото дете, е споменал здравния министър Христо Хинков и е искал да бъде извадено друго дете от шокова зала в тежко състояние, за да получи лечение неговото дете. Имаше разследване в болницата, което показа, че няма разминаване между твърденията на лекарите и описанието на ситуацията. Впоследствие Емин напусна поста си във военното министерство.

  „В моето поведение мисля, че съм спазил всички нормални етични правила на човек, попаднал в болница. Не съм заплашвал. Това ми беше първия досег до спешната помощ в България и бях изненадан как има само един дежурен лекар там”, каза Емин, обяснявайки защо е споменал и здравния министър в своето обръщение към спешните лекари.

  Той каза, че в записите, предоставени от „Пирогов” няма звук. „Семейството, което пристигна преди мен, позвъни един път. Когато те излязоха и бяхме само ние чакащи и мислех, че вътре няма друг пациент. Ние не знаехме, че има друго дете там – два пъти сме позвънили. Тогава колегата, който беше с мен попита какво се случва там при катастрофа и дойдат 10 деца. Тогава казаха, че нямат готовност да реагират”, каза Емин преразказвайки случката от Института за спешна медицинска помощ.

  „Нямам претенции как са се отнесли към детето ми. Времето ще покаже какъв ще е белегът (на детето). Високо ценя българските лекари. Проблемът в болницата е проблем на процесите, не на пациенти и на лекари”, каза бившият съветник на военния министър.

  Според Емин медицинската сестра, която е пуснала поста в социалната мрежа не е участвала в лекуването на неговото дете.

  „Моето пребиваване в „Пирогов” нямаше политически елементи. Не съм споменавал военното министерство, предложих като има проблеми, да се споделят, за да е ефикасно здравеопазването.

  „Ние сме в контекст на местни избори, аз няма да съм кандидат на ПП-ДБ. Впечатлиха ме посланията, внушенията. Откъде е излезнало, че съм от Рибново, не съм споменавал родното си място. Политическата експлоатация е свързана с много стереотипи. Това че съм от Рибново и че съм Мустафа Емин, добавено към това, че съм съветник на министър се оказа взривоопасно”, каза Емин.

  Според него времето ще покаже дали болница „Пирогов” има политически профил. „Посланието беше, че ако си Мустафа и не си от ДПС няма кой да те защити”, каза той и обясни, че се е показало становището на гражданското общество. „Аз съм от Родопите, носим своя исторически опит. Научени сме да разчитаме на двете си ръце и на семействата си. Наум не ми дойде да звънна, можех да го направя на когото пожелая”, обясни Мустафа Емин.

  Според него този случай показвал прекратяване на монополното представителство на отделни общности и че министърът на отбраната също е цел, защото политиката на правителството и конкретно МО е върнало България на картата на Европа. „Аз бях връзката на Министерството на отбраната с парламентарно представените формации”, каза Емин.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. Твърдението на бившия министерски съветник Мустафа Емин е категорично отричане на информацията, до сега представяна от медиите. Според него, не е използвал властта си, за да заплаши медицински служители или да настоява за спешно лечение на своето дете. Той обясни, че споменаването на здравния министър в случая се дължи на изненадата му от броя на наличните лекари в спешната помощ. Опровергаването на твърденията може да съсипе медийната кампания срещу Емин.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here