18.8 C
София
More

  БСП с важни решения за евроизборите

  Ръководството на БСП свиква днес заседание на Националния съвет (НС) на партията, на което ще се даде начало на подготовката за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент (ЕП).

  На заседанието ще бъдат разгледани критериите и процедурите за издигане на кандидати за членове на ЕП, работата по политическата платформа за предстоящите избори за евродепутати и даване начало на провеждане на събрания и конференции за номиниране на кандидати на БСП за евролистата, която ще бъде утвърдена от НС на БСП през април.

  Членовете на Националния съвет на БСП ще обсъдят актуалната политическа обстановка в страната и ще утвърдят общия организационно-политическия план на партията за 2024 година, се посочва още в прессъобщението.

  Следващите европейски избори ще се състоят от 6 до 9 юни тази година. На тях жителите на 27-те страни членки на ЕС ще гласуват за членове на Европейския парламент. 

  Миналата неделя лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че няма да води листата с кандидати за евродепутати. Аз не съм Сергей Станишев, подчерта тя. 

  През 2014 г. тогавашният лидер на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев застана начело на листата за европейските избори. След като беше избран за евродепутат, той реши да напусне Народното събрание и да отиде в Европейския парламент.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  4.6/5 - (60 votes)

  Последни публикации

  Свързани публикации

  1 коментар

  коментарите са затворени.