More

  Бранд Родопи влезе в парламента. Уникална изложба

  Бранд Родопи влезе в парламента. Уникална изложба направи Общество „Културно наследство”, официалният представител на Европа Ностра в България, в Мраморното фоайе на Народното събрание. Това е първата изложба в новата сградата на парламента – бившия Партиен дом, и ще бъде открита в 11 ч. днес от председателя на НС Росен Желязков.

  Изложба1

  22 уникални фотопана представят най-емблематичните културно-исторически и природни Чудеса на Свещената планина. В центъра на изложбата е огромният макет на Перперикон – Свещеният град на траките.

  Специален кът представя невероятните кристали от Мадан, сред които могат да се видят минералите галенит и пирит. Те не могат да се открият на други места  в такива количества и размери.

  Изложба2

  Сред експонатите са носии на различни етноси, които могат да се видят само в Свещената планина.

  Специален акцент са кулинарните Чудеса на Родопите. Ястия от всички краища на региона са представени на изложбата, която ще бъде открита с каба гайдата на 9-годишния Ивайло Йорданов.

  Председателят на Европа Ностра България Славка Бозукова ще представи Бранд Родопи като първа стъпка към Бранд България.

  Специални гости на изложбата са министърът на туризма Зарица Динкова, бордът на директорите на Европа Ностра България,  посланици, историци, археолози.

  Изложба4

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. коментар – „Интересна статия, определено ще я прочета. Заглавието ме привлече с интересната формулировка и винаги съм любопитен за нови информации. Надявам се да бъде подходяща за моята сфера на интереси.“

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here