18.8 C
София
More

  Борис Бонев разкри ще има ли предсрочни избори за съветници в София

  С „Продължаваме промяната-Демократична България“ сме единни, че евентуални предсрочни избори са една от опциите, въпреки че това не е желаният изход от нас, заяви пред БНТ общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев.

  „За нас това не е проблем. Това е един от сценариите, който разглеждаме. Нашата група е подготвена и смятаме, че ще имаме по-добър резултат, отколкото имахме на предишните избори“, посочи той.

  13 февруари е датата, след която вече могат да започнат тълкувания, че всъщност общинският съвет последните три месеца не е работил. „В един такъв фрагментен общински съвет в един момент може да нямаме друг избор“, заяви Бонев.

  Той е категоричен, че в Столичния общински съвет не получават никаква конструктивност.

  „Когато си предложил 4 варианта за изход от кризата, когато си провел срещи и преговори във всякакъв възможен вариант , съобразявайки се с претенциите на останалите, когато си поискал да има поне някакъв ясен план, с по-конкретни ангажименти, какви реформи ще се направят, кои наредби ще се променят в едно временно председателство на общинския съвет, и насреща не получаваш почти никаква конструктивност“, обясни Бонев.

  По думите му най-градивното, което са чули от ГЕРБ например е „от колегата ми Георги Георгиев, който каза, че Васил Терзиев трябва да ми стъпи на врата. Това е нивото“, категоричен е той и допълни, че в неговата парламентарна група „не си стъпват по врата“.

  „ГЕРБ са се посветили да правят на всяко едно възможно публично събитие да измислят някакви гръмки заглавия , които много хубаво да седят като заглавие в медиите“, посочи общинският съветник.

  „Не е да видим как можем да направим нещо конструктивно за София, а как да набием другарчето в медията“, обясни той.

  Общинският съветник посочи, че основният проблем, пред който е изправена столицата е, че започват да се изпускат срокове за европейски програми, вероятността да не се приеме бюджетът е огромна.

  На въпроса дали има нерви да се отцепи от коалицията с ПП и ДБ Борис Бонев отговори, че не е въпрос на нерви.

  „То е въпрос на много обективни критерии , които ние сме заявили публично. Смятам, че нашата група става все по-сплотена“, увери Борис Бонев.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  4.4/5 - (49 votes)

  Последни публикации

  Свързани публикации

  1 коментар

  1. ена да се справи с всяка ситуация и да продължи борбата за демократична България. Необходимо е да има воля за промяна и смелост да се поемат рискове. Предсрочните избори са важен инструмент за преодоляване на политическата криза и за възстановяване на доверието в правителството. Всички граждани трябва да подкрепят идеята и да се активизират, за да допринесат за промяната към по-добро бъдеще за България.

  коментарите са затворени.