More

  Блокират страната! Скандалът става огромен

  Огромният скандал с украинското зърно заплашва да блокира цялата държава! 

  Предложението на правителството за освобождаването на вноса от Украйна заплашва цялото българско земеделие с унищожение. Това коментира пред Радио Стара Загора Георги Радев, заместник-председател на управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

  По думите му управляващите убиват българското земеделие и затова всички сектори и браншови организации подкрепят предложението на Националната асоциация на зърнопроизводителите за национален протест.

  „Те заплашват цялото българско земеделие с унищожение. Голяма част от колегите започнаха да си продават стопанствата, защото няма как да си платят рентите дори.  Не само ние зърнопроизводителите, млека, фуражи, всички говедовъди, животновъди, всички ще тръгнат и този път ще стане нещо много страшно“, каза Радев.

  През утрешния ден асоциацията ще обсъди протестните действия и ще организира щаб с всички организации, които ще вземат участие.

  „Ще блокираме цялата държава. Тези хора нямат работа в управлението на страната. Земеделието става заложник на няколко празни глави, които не мислят за собствената си държава, а мислят за собствения си джоб. Става въпрос пет човека да си напълнят джобовете и искат да унищожат земеделието. Ще ни докарат дотам скоро цялата страна ще се събуди затворена, защото от нашето производство зависи храната на нашата държава“, каза Георги Радев.

  По-рано днес министър-председателят Николай Денков коментира, че освобождаването на вноса от Украйна ще намали цените на основните хранителни стоки и инфлацията у нас, което ще подпомогне хората с най-ниски доходи и ще увеличи приходите в бюджета от внос и износ.

  Според Георги Радев практиката показва, че досега цените не са намалявали дори и когато вноса не беше ограничен.

  „Досега като влизаше украински внос нещо да е поевтиняло в тази държава?“, попита риторично заместник-председателя на управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

  Междувременно Асоциацията на земеделските производители в България ще призове всички свои членове да се присъединят към протестните действия на своите колеги в цялата страната.

  „На извънредно заседание на Управителния съвет на АЗПБ се взе решение да бъдат подкрепени протестните действия на зърнопроизводителите в страната“ ,заяви Венцислав Върбанов, председател на УС на АЗПБ.

  След решението на Комисията по икономическа политика и иновации от вторник за отмяна на забраната за внос от Украйна, в страната се подготвя общонационален земеделски протест.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. Ужасно заглавие! Толкова съм разтревожен за бъдещето на българското земеделие и всички сектори, които зависят от него. Изглежда, че правителството е готово да жертва нашата земя в името на вноса от Украйна. Трябва да се изправим и да защитим нашите земеделски производители, защото в противен случай ще се сблъскаме с огромни икономически последици за държавата. Доверието в правителството ми намалява с всеки изминал ден. Необходим е национален протест за да се промени това положение!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here