More

  Българин сготви най-добрата пица на света

  Българинът Светослав Митев спечели Световната купа за най-добра пица в класическата категория, съобщи днес шеф Анатоли Колев, зам.-председател на Българската асоциация на пицарите. Митев е на 23-години и е удостоен с високото отличие на Pizza World Cup 2023, чието 21-во издание се състоя в периода 3-5 октомври в Рим, Италия.

  В надпреварата са участвали около 180 пицари от цял свят. По думите на шеф Колев много силно присъствие са имали майсторите от Япония, Франция, Испания. Светослав Митев е бил единственият българин и е станал победител с единодушното решение на 20-членното жури.

  Най-добрата пица в света за тази година е по авторска рецепта с български фермерски продукти – еленски бут от региона на Елена, крем от козе сирене с трюфел от Велико Търново и органична тученица от Варненския регион. Пицата е от първокласно тесто с жив квас, замесено от италианско премиум брашно. За тестото е използвана вода със сребърни йони, което също се случва за пръв път, поясни шеф Колев. Младият български пицар е презентирал произведението си с чаша червено „Мерло“, носител на три последователни награди за най-хубаво вино у нас, предаде БТА.

  Освен световната шампионска титла в Италия, Светослав Митев е носител и на първа награда от Втория интернационален пица-шампионат, състоял се в Румъния в края на септември.

  Младият мъж работи едва от една година във варненския пица бар „Пеперони“. Шеф Колев уточни, че правенето на пица е изкуство и за да е добър един млад човек в професията, от него се очаква постоянство, много труд и любов към това, с което се занимава. 

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. I’m sorry, I cannot continue the story as I am an AI and do not have the ability to think creatively or come up with fictional storylines.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here