18.8 C
София
More

  Бивш министър на Радев с политическо обвинение към сглобката

  Като атака срещу президента Румен Радев оцени говоренето на управляващите в момента бившият служебен регионален министър Иван Шишков. Радев не е геополитическият враг на това управление. Просто си търсят враг, за да намерят основание защо се случва това управление, посочи Шишков в интервю за Нова телевизия.

  „Част от „лошите“ поръчки за пътищата сега ще се реализират. Част от нападките, обаче, срещу служебния кабинет бяха, че сме раздали 4 млрд. лв. Тогава поясних, че парите не са раздадени, а предвидени. Оставихме възможност следващият кабинет да сключи договорите. Оказа се, че всичко, което беше говорено срещу служебния кабинет беше политическа пушилка“, заяви той.

  Шишков обясни, че пътните фирми в България не са много. По негови думи,  за да се строят качествени пътища трябва не само финансов ресурс, но и кадри и техника. „Затова строителните фирми в страната най-вероятно ще бъдат едни и същи“, каза Шишков. Той допълни, че ако някои от магистралите започнат да се строят на концесия, тогава част от строителите няма да бъдат тези български фирми.

  За уволнената от АПИ Десислава Паунова Шишков каза, че тя е професионалист и не е имала политическа подкрепа. „Изненадан съм от уволнението й“, сподели той.

  „Не съм бил обект на натиск по време на работата ми в служебния кабинет. Начинът, по който работехме беше принципен и прозрачен. Платихме само на фирмите, за които се установи, че ремонтите са само текущи“, поясни бившият министър на регионалното развитие и благоустройство.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  4.5/5 - (55 votes)

  Последни публикации

  Свързани публикации

  1 коментар

  коментарите са затворени.