More

  Берлин и Талин с позиция. Оправдаха нападенията над руска територия

  Извършените от украински дронове нападения на руска територия съответстват на международното право, заяви германската външна министърка Аналена Бербок, цитирана от Франс прес.

  „Русия нападна Украйна, поради което Украйна има право, гарантирано от Устава на ООН, сама да защитава страната и народа си“, заяви Бербок на пресконференция, в отговор на въпрос за възможните рискове от ескалация на конфликта, заради от все по-честите руски нападения на украински безпилотни самолети в района на Москва.

  „Русия безмилостно бомбардира цивилни обекти в Украйна, силози за зърно, болници, църкви. А Украйна се защитава в рамките на международното право“, заяви тя на съвместна конференция с естонския си колега Маргус Цакна.

  „Украйна спазва международното право и трябва да сме наясно с това: ние не говорим само за прекратяване на войната, но и за следване на мирния план на президента (Володимир) Зеленски, което означава изтласкване на Русия обратно в Русия“, заяви на свой ред естонският лидер. „Ескалацията вече е в ход“, добави министърът, като визираше и депортирането на хиляди украински деца в Русия. 

  Москва обвинява Киев за нападенията с дронове, докато Украйна по принцип не ги коментира. Днес Русия отново обяви, че е свалила украински безпилотни самолети за пети пореден ден. Нападението не е причинило жертви. 

  В края на юли и началото на август безпилотни самолети бяха унищожени над бизнес квартала на Москва, като нанесоха значителни щети на фасадите на два небостъргача. През май два дрона бяха свалени над Кремъл, а други самолети удариха жилищни блокове в столицата.

  „Войната идва на руска територия“, гордо заяви Владимир Зеленски в края на юли, пише БТА

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. Заглавието на публикацията предлага интересна и актуална тема, която със сигурност ще привлече вниманието на много читатели.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here