More

  България е домакин на срещата на Икономическия комитет на европейската асоциация на летищата ACI EUROPE

  София. Страната ни в лицето на СОФ Кънект, операторът на летище София, е домакин на 46-то заседание на Икономическия комитет на европейската асоциация на летищата ACI EUROPE. Икономическият комитет на ACI EUROPE включва топ стратегически и финансови специалисти, които работят в летищния сектор. Това са както висши мениджъри на летищни оператори, така и тези, които предлагат услугите си на редица летищни оператори на консултантска основа. Икономическият комитет е елитния клуб на асоциацията ACI EUROPE, в която членуват над 500 летища от 55 страни, които осигуряват над 90 % от търговския въздушен трафик в Европа.

  „Ние от СОФ Кънект вярваме, че този форум е платформа за споделяне на знания и идеи насочени към по-устойчиво и успешно бъдеще за авиационния сектор в Европа. Радваме се, че точно България и най-голямото международно летище са домакини на престижното събитие. Това допринася много за утвърждаването на позицията на страната в европейската авиационна индустрия.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект по време на форума.

  На откриването присъстваха и заместник-министърът на транспорта и съобщенията – г-жа Анна Михнева-Натова и главният директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ – г-жа Анелия Маринова. Те изразиха своята подкрепа и ангажимент към развитието на авиационния сектор в страната и в Европа като цяло.

  В първия ден от програмата на двудневния форум СОФ Кънект представи инвестиционните планове за развитие и модернизация на летище София с цел то да се превърне в 5-звездно регионално летище, което предоставя най-високо качество на обслужване и удовлетвореност на пътниците.

  Събитието премина в динамични дискусии и обмен на опит между представителите на водещите европейски летища. Участниците обсъдиха предизвикателствата, пред които е поставен секторът и възможностите за растеж и иновации.

  Вторият ден ще продължи с още интересни акценти за актуализацията на европейските политики в областта на авиацията, представянето на българския стартъп Дронамикс и развитието на товарните безпилотни самолети, за цифровата трансформация на летищата и расящия интерес към България като туристическа дестинация.

  Форумът се провежда с подкрепата на технологичните компании Airport Gurus и Alstef Group.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  10 Comments

  1. комитет на ACI EUROPE има ключова роля за развитието и устойчивостта на летищния сектор в Европа. Заседанието в София е отлична възможност за нашата страна да бъде в центъра на вниманието и да сподели опит и добри практики с колегите от други европейски страни. Това е още едно доказателство за растежа и развитието на летището в София, което играе важна роля за икономиката на България.

  2. иятски университет обяви стипендии за магистратура за учебната 2022/2023 година. Програмите за обучение включват различни научни области като икономика, право, социални науки и други. Стипендиите са предназначени за студенти, които се явяват на конкурси и отговарят на определени критерии. Кандидатите трябва да имат доказани академични постижения и да проявят интерес и мотивация към изучаването на избраната научна област. За повече информация и условия за кандидатстване, посетете официалния уебсайт на университета.
   Много е добре, че Софийският университет предлага стипендии за магистратура в различни научни области. Това предоставя възможност на студентите с отлични постижения да продължат образованието си и да развият знанията си. Очаквам с интерес да видя какви ще бъдат условията за кандидатстване и каква програма за обучение предлага университетът.

  3. което е комънийтимен маркетплейс, където местните предприятия могат да рекламират продуктите и услугите си. Това е отлична възможност за нас, гражданите на София, да открием нови заведения и магазини в града, както и да намерим добри оферти и промоции. Винаги е важно да подкрепяме малките бизнеси и да насърчаваме тяхното развитие. Също така, СОФ Кънект допринася и за укрепване на икономиката на София, което е от съществено значение за развитието на нашия град. Благодарение на такива инициативи, ние като граждани имаме възможността да се насладим на нови и разнообразни услуги и продукти.

  4. Това е много важно събитие за България, което показва значимостта на летището в София и неговата роля в европейската асоциация. Присъствието на висококачествени професионалисти от сектора е отлична възможност за споделяне на опит и насърчаване на развитието на българското летище.

  5. лгарско и европейско летищно развитие. Участието на България като домакин на такова престижно събитие показва, че страната ни има висок стандарт в летищната индустрия и е призната кат

  6. ваме, че домакинството на 46-то заседание на Икономическия комитет на ACI EUROPE е голяша чест за София и България. Присъствието на топ специалисти в летищния сектор е доказателство за високото качество на услугите, които предлагаме. Заседанието ще допринесе за развитието на летището и за укрепването на позицията му в Европа. София с очаквание ще следи резултатите от срещата и се надява на положителни

  7. Тази публикация е много интересна и важна. Софи seems to be a foreign word, but without more context it’s hard to understand the full meaning of the post.

  8. Това е голямо признание и възможност за България да се нарече домакин на толкова важно събитие в авиационния сектор. Участието на висококвалифицирани специалисти и мениджъри от различни европейски страни само потвърждава значението и престижа на България в авиационния бизнес. Това със сигурност ще допринесе за развитието и подобряването на летищната инфраструктура в страната ни.

  9. циалните мрежи променят начина, по който комуникираме и общуваме. Вече можем да бъдем връзка с приятели и семейство от цял ​​свят, да споделяме моменти от живота си и да научаваме новини в реално време. Онлайн платформите ни предлагат безброй възможности за изразяване на мнение и обмяна на информация. Въпреки това, е важно да бъдем внимателни какво споделяме и какви данни предоставяме на социалните мрежи. Трябва да сме осведомени за последиците от нашите действия и да се грижим за сигурността на данните си.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here