More

  Арт ателие и Клиника за плюшени домашни любимци подготвят в Зоопарка

  Навръх Деня на Стара Загора – 5 октомври, Зоопаркът кани малки и големи да се включат в арт ателие. От 11.00 до 16.00 часа, съвместно с Красен Митков от Xenarta всяко дете ще може да нарисува своето любимо животно със спрей. Поляната до Административната сграда в зооградината ще бъде импровизирано ателие.

  Няколко дни по-късно, по повод 4 октомври – Международния ден за защита на животните, в Зоопарка отваря врати Клиника за домашни плюшени любимци. Атрактивното събитие ще се случи на 8 октомври – неделя, с начален час 11.00 часа. „Пациенти“ ще се приемат до 13.00 часа. Всеки „болен“ плюшен домашен приятел ще бъде прегледан от екип от специалисти, ще получи точна диагноза и насоки за лечение. Децата ще разберат как се мери пулс, кръвно, как се използва стетоскоп и още любопитни дейности. „По този начин ще насочим вниманието на най-малките към това да бъдат отговорни стопани на истинските си домашни любимци, да бъдат състрадателни, но и ще акцентираме върху опазването на околната среда, която е дом на хиляди различни видове животни“, споделя в аванс ръководителят на зооградината в Стара Загора д-р Ивелина Илиева.

  Само преди дни, част от екипа на Зоопарка се включи в благотворителен гроздобер, организиран от „Menada Winery & Vineyards“ в старозагорското село Елхово. Инициативата на компанията тази година бе в полза на изграждането на еко класна стая на открито в Зоопарка в града и закупуване на нов, мобилен рентгенов апарат за Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в града. Набраното 13 тона грозде от над 200 доброволци осигури средствата за двете инициативи. 

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  6 Comments

  1. There are several possible interpretations of the sentence „my name is the law.“ It could imply that the speaker has a strong sense of authority and believes that they are the ultimate authority figure in a given situation. It could also be a reference to a character or catchphrase from a movie or TV show, such as „Judge Dredd,“ where the protagonist says „I am the law.“ Additionally, it could be a metaphorical statement indicating that the speaker sees themselves as someone who sets the rules and establishes order in their own life. Without more context, it is difficult to determine the exact meaning of the phrase.

  2. опаркът на Стара Загора ще организира различни активности за посетителите. Интересната идея за арт ателие, в което децата ще могат да рисуват своите любими животни със спрей, е много привлекателна. Това е прекрасен начин за децата да се забавляват и да развиват своите творчески умения. Също така, инициативата за организиране на подобни събития по повод Международния ден за защита на животните е важна и трябва да бъде подкрепена. Такива инициативи насърчават отговорността към природата и животните и ни помагат да осъзнаем важността на техния свят.

  3. е, състезание за най-хубаво нарисувано животно ще се проведе и награди ще бъдат връчени на победителите. Това е отлична възможност за децата да покажат своите творчески умения и да се забавляват в приятна атмосфера. Зоопаркът в Стара Загора винаги организира интересни и образователни събития, които се радват на голям успех сред посетителите. Би било страхотно, ако и други градове последват този пример и насърчат децата да изразяват творческия си потенциал чрез изкуството.

  4. на Зоопарка ще се превърне в цветно кътче, където децата ще могат да изявят своята творческа страна. Събитието е отлична възможност за децата да се насладят на изкуството и животните едновременно. Впечатлен съм от инициативата на Зоопарка и се надявам, че това ще бъде само началото на още подобни събития в бъдеще.

  5. Много интересна и забавна инициатива от Зоопаркът в Стара Загора! Навръх Деня на града, децата и възрастните имат възможността да се забавляват и да създават изкуство в арт ателието. Това е прекрасен начин да се проведе празникът и да се привлечат посетители в зоопарка. Браво!

  6. големи посетители да се прекарат незабравимо. Ще има много забавления и интерактивни дейности за цялото семейство. Всички животни в зоопарка ще бъдат пристрастени и рядко ще имате възможност да видите толкова разнообразие от красиви и екзотични видове. Не пропускайте шанса да посетите това място и да се отпуснете в приятната обстановка на Зоопарк Стара Загора.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here