More

  All Inclusive пакетите в Албена стават “зелени”

  Албена. В края на летен сезон 2023, ваканционно селище “Албена” потвърждава високото търсене за офертите на база All Inclusive и Ultra All Inclusive, като гостите ги предпочитат заради удобството и сигурността им. За сметка на това обаче, мениджмънтът наблюдава над 20% хранителен отпадък на годишна база, което въпреки преработката му в биогаз, носи негативни последици за околната среда. Именно заради това Албена анонсира своя нов Green All Inclusive, с който иска да задълбочи отношението и приноса си към устойчивото развитие на българския туристически продукт.

  “Със зеления All Inclusive ние се фокусираме още повече върху опазването на природата. Например, подкрепяме 17-те цели на ООН за устойчиво развитие на съвременното общество, като работим активно за прилагането на голяма част от тях”, споделя инж. Димитър Станев, зам.-директор “Бизнес развитие” в компанията. “Това означава, че около 60% от доставките на храни за нашите ресторанти идват от собствените ни градини и стопанства. Отглеждаме повече от 400 телета от породата Black Angus, произвеждаме собствена марка вино от нашите лозя, а с плодовете на нашите градини – череши, ябълки, круши и сливи, правим натурални сокове и конфитюри. Отглеждаме пчели, които освен да се грижат за опрашването на растенията, дават мед за нашите ресторанти и лечебен восък, който използваме в рехабилитационните програми на “Медика – Албена”. Green All Inclusive означава, че повече от половината сервирана храна е произведена в региона на Албена. Към нея включваме и избор от над 40 вида спорт в комплекса, с което популяризираме активния и здравословен начин на живот”, допълва инж. Станев.

  Зелена енергия, чист въздух и електрически транспорт – включени в цената

  “Green All Inclusive означава още, че 50% от потребяваната енергия на годишна база идва от нашите соларни панели за производство на електричество и топла вода, или от инсталацията за биогаз. Лечебната минерална вода в хотелите, ресторантите и плувните басейни е от локални извори, а интелигентна система за мониторинг на потреблението ни казва дали и къде има аварии, бързото отстраняване на които допринася за минимизиране на загубите при преноса й. Към водата добавяме чистия и наситен с кислород въздух от природен резерват “Балтата”, отличието “Син флаг” за прилежащата плажна зона, както и безплатния електрически вътрешен транспорт. Всичко това допринася за предлагането на устойчив туристически продукт, който гостите ни оценяват високо”, споделя Красимира Стоянова, мениджър “Устойчиво развитие и зелен преход” във ваканционното селище.

  „С концепцията Green All Inclusive искаме нашите гости да видят ангажимента ни в тази област. Защото в Албена те могат да се насладят на една безгрижна и устойчива почивка. И тъй като опазването на околната среда не е еднократна мярка, а процес, 1 евро от всяка нощувка отива за допълнителни екопроекти. Ние се застъпваме за устойчива консумация на храни и избягваме разхищението, рециклираме отпадъците в нашата инсталация за биогаз и по този начин затваряме кръга на стратегията „от фермата до масата“. Това се възнаграждава от повече от 260 000 гости годишно“, завършват представителите на компанията.

  С началото на новия летен туристически сезон Албена ще приложи редица мерки за популяризиране на място на идеите, заложени в концепцията Green All Inclusive, с което да мултиплицира ефекта от внедрените политики.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. аме и разнообразни екологично чисти услици и напитки. Това е страхотна инициатива, която не само ще помогне за защитата на околната среда, но и ще насърчи развитието на местната икономика. Вярвам, че този зелен подход на Албена ще привлече още повече туристи, които ценят устойчивото развитие и живота в хармония с природата. Продължавайте да вършите добри дела, Албена!

  2. E. Разнообразните храни, богатството от атракции и активности за цялото семейство, както и качественият сервиз, правят почивката в „Албена“ незабравима. Определено едно от най-добрите места за отдих и забавление в България!

  3. Clusive. Гостоприемството на персонала, качеството на храната и разнообразието от услуги правят престоя ни приятен и незабравим. Прекарахме прекрасно време, наслаждавайки се на плажа, басейните и разнообразните развлечения за деца и възрастни. Препоръчвам с удоволствие “Албена” на всички, които искат да се релаксират и забавляват на брега на морето. Благодарим на екипа за чудесния престой!

  4. което говори за качеството и разнообразието на предлаганите услуги. Посетителите на “Албена” имат възможност да се насладят на безплатни напитки и храна, както и на различни развлечения и спортни активности. Това прави селището привлекателно за семейства с деца и хора, които търсят пълноценна почивка. Удобствата и услугите, предоставени в “Албена”, безспорно удовлетворяват нуждите на гостите и допринасят за успешното развитие на туризма в България.

  5. се превръща в една от най-предпочитаните дестинации за почивка на море. Прекрасните хотели, разнообразната храна и безплатните услуги привличат все повече туристи, които искат да се отпуснат и да се насладят на красивите плажове и природата на Албена. Това е отличен избор за хора, които търсят комфорт и разнообразие в едно. Нямам търпение да посетя това магично място и да се насладя на всичко, което предлага Албена!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here