Демо точка “Наука” на ЕЦИХ АгроХъб.БГ в Учебно-опитната база на Аграрен университет – Пловдив в с. Брестник, стартира на 12 октомври 2023 г. от 13:00 часа.
Демо точката в с. Брестник е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България, в рамките на финансирания по програма „Цифрова Европа“ проект AgroDigiRisе с фокус прецизно земеделие.
В рамките на събитието на 12 октомври 2023 г. ще бъдат представени спецификите на тази демо точка „Наука“ и какви са ползите за лозаро-винарския сектор. Представители на трите технологични партньора /Бивайн, ТехноЛогика и ОНДО Солюшънс/ в ЕЦИХ АгроХъб.БГ ще демонстрират какви технологични решения могат да се внедрят в подкрепа на „умното лозарство“. Посетителите на демо точката ще се запознаят и с богатото портфолио от услуги на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, както и още полезна информация за фермери и МСП.
Събитието ще завърши с дегустация на вина, авторско производство на партньори и домакини от Аграрен университет – Пловдив.
Участието е безплатно, с предварителна регистрация.