Отпушване на канали през зимата. Истинско мъчение

Наближава зимният сезон, а на Вас Ви предстои отпушване на канали. Признаваме, това е доста неприятно. Студ, карантина. Всички сме по домовете си. Потреблението на вода е прекомерно. Канализацията е в двойно по-голяма опасност от запушване. Децата Ви не са запознати с неписаните закони и хвърлят картон, хартия и други отпадни материали. Не се замислят за последиците, тъй като за тях тоалетната е едно кошче за отпадъци. По примера на майка им, която изхвърля развалени супи, те вярват, че каквото попадне в тоалетната, отива на правилното място.  

И  в един момент забелязвате, че проблемът чука на вратата Ви. Не знаете как да се справите. А може би не желаете да поемате подобна отговорност. 

Нашите водопроводчици ще го направят. Те ще поемат контрола в свой ръце. 

Важното е да знаете, че при отпушване на канали се работи уверено. И трябва да сте сигурни на 100% какво правите. Една ръчна помпа и прах за разграждане на отпадъци не са гаранция за успех. Но това може да го разберете по трудния начин. Имате два варианта. Първо, при най-малката индикация за запушване да се обърнете към нашите водопроводчици за помощ. Те са били викани до адрес за отпушване на канали не един и два пъти. Вторият вариант е да отлагате дотогава, докато можете. Но подобен избор може да Ви струва скъпо. 

Под „скъпо“ какво имаме предвид? Къртене. Прилагане на методи, които да отнемат повече време, отколкото ако се вземат нужните мерки в началото. Повече труд и усилия, съответно по-високи разходи.  

Имайте предвид още нещо. 

Некоректните или нелоялни водопроводчици, които сте повикали за отпушване на канали, могат да се възползват от ситуацията. Това означава да Ви вземат повече пари, отколкото е нужно. Но Вие да няма как да знаете дали са Ви измамили, защото всичко Ви се вижда сложно. Ето затова говорим, когато Ви съветваме да внимавате с избора си. 

Изборът на ВиК фирма за отпушване на канали е труден. На пазара изобилства от такива бригади и екипи, както и работещи самостоятелно водопроводчици. Впоследствие може да се окаже, че те говорят и обещават едно, а получавате нещо съвсем друго. Но цената е останала непроменена. 

Избирайки нас за отпушване на канали, получавате точно това, за което сте платили. Не само през зимата, а целогодишно. Бъдете разумни и се доверете на инстинктите си. Те няма да Ви измамят, както биха го направили фирми, обещаващи неизпълними неща.