Как да разпознаем добрия адвокат?

Ако е дошло време да наемете адвокат за делба на имоти, развод, криминален казус или търговско право, е добре да имате предвид някои важни неща, с чиято помощ може да разпознаете, дали срещу вас стои професионалист, или поредния псевдо юрист, който се опитва да ви бръкне в джоба. Именно за избора на добър адвокат ще пишем в настоящата статия.

По какво се познават качествените юридически услуги?

На първо време е необходимо адвокатът, с който работите да е правоспособен и минал през изпитите на „Висшия адвокатски съвет“. Юристът трябва да ви представи адвокатската си карта, с която да удостовери самоличността си и правото да упражнява тази професия. Освен всичко това, е нужно да работите с човек, който има натрупан стаж от поне пет или повече години.

От личната Ви среща с адвоката могат да станат ясни много неща. Обърнете внимание на държанието му – обноски, вежливост, представяне, предложения за действие и така нататък. В случай, че се сблъскате с грубости, висок тон, нехайство за проблемите ви и неразбиране от негова страна, то значи трябва да прекъснете всякаква комуникация с този “юрист“ и да намерите друг.

Не по-малко важно е да имате достъп до автобиографията на адвоката и повече за неговите подвизи в съдебната зала. За щастие днес има интернет, където съществуват специализирани сайтове, които предоставят визитките на хората предлагащи юридически услуги. За да онагледим това с пример ще Ви посочим astakova.com, който представя качествени адвокатски услуги в София.

Скъпо ли струват добрите адвокати?

Не можем да определим думата „скъпо“, когато става дума за избор на адвокат. Да, истинските професионалисти взимат по-високи хонорари, но пък това е инвестиция, която ще се възвърне с времето. Представете си, че поверите работата на неопитен юрист и загубите делото. Това ще ви струва двойно по-скъпо, отколкото ако работите човек предлагащ качествени юридически услгуи.

В никакъв случай не бива да се пестят пари от избора на добър адвокат, защото това би довело до много проблеми и главоболия. Мислете практично и сами ще стигнете до извода, че по-скъпите адвокати, респективно са и по-добри професионалисти. А сега ви желаем успехи и всичко добро!